De Gevangentoren prijkt aan de boulevard in Vlissingen met een adembenemend uitzicht over de Westerschelde. Zeeschepen varen letterlijk op een steenworp afstand langs en bij helder weer kun je niet alleen de skyline van Knokke zien maar ook de Lange Jan in Middelburg en de havens van Vlissingen en Terneuzen.
Alleen al dat uitzicht maakt een bezoek aan de Gevangentoren dubbel en dwars de moeite waard. En dan te bedenken dat het hier ook nog eens uit de kunst eten en vorstelijk overnachten is.
Te beginnen met de suite: die is boven in de toren, ingericht voor twee personen en voorzien van alle mogelijk comfort. Vanuit je bed heb je door de vier ramen een fantastisch uitzicht over de Westerschelde en de boulevard. Op de oude ‘kantelen’ kun je aan de buitenkant van de toren helemaal rondom de torenspits lopen en niet alleen van het uitzicht genieten maar ook de zeelucht opsnuiven.
Een overnachting in de suite mag derhalve met recht een unieke belevenis heten die je niet licht meer zult vergeten. Het ontbijt is zeer uitgebreid en om het genieten zo lang mogelijk te rekken is de uitcheck op de dag van vertrek uiterlijk om 12.00 uur.
Op de begane grond vind je restaurant De Gevangentoren waar je kunt genieten van zowel de lunch als het diner. De kaart biedt steeds wisselende (streek)gerechten waarbij ‘puur’ het sleutelwoord is en de seizoenen de leidraad zijn.
De Gevangentoren is een monument en biedt daarom geen lift. Dat maakt de suite niet geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn.
Vlissingen biedt zowel in zomer als in de winter een keur aan cultuur en vertier. Zo kun je op loopafstand van je suite bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het martieme muZEEum, de Kazematten of het standbeeld van Michiel de Ruyter. De stranden bieden eindeloze wandel- en uitwaaimogelijkheden en op de boulevard is het goed flaneren.
HistorieDe Westpoort in Vlissingen werd opgericht rond het jaar 1491 en bestond uit twee torens met daartussen een poort. De ene toren, genaamd de Gevangentoren, stond aan de kant van de zee en de andere, een oudere toren genaamd de kruittoren, stond aan de landzijde. In 1563 werd de nieuwe Middelburgsche poort gebouwd en verloor de Westpoort zijn functie als stadspoort. Bijna een halve eeuw later kreeg het gebouw een nieuwe functie als stadsgevangenis en dat zou zo blijven tot ongeveer 1890. In de jaren 80 van de 19e eeuw kreeg de Vlissingse boulevard langzaam vorm en werd de Gevangentoren als een hinderlijk obstakel ervaren die maar het beste gesloopt kon worden. Gelukkig is dat er nooit van gekomen. Want kijk eens hoe fier die oude toren er nu bijstaat en hoe heerlijk het er nu toeven is!
Vanaf € 449,- per nacht voor 2 personen inclusief uitgebreid ontbijt.