B&B Rechthuis van Zouteveen


Holland op z'n mooist

De Bed & Breakfast heeft vier kamers, ieder met een eigen luxe badkamer. Op de begane grond zijn de Vaartkamer en Polderkamer. De laatste met prachtig uitzicht over de polder en een eigen terras. Honden zijn in de kamers op de begane grond in overleg toegestaan. De andere twee kamers zijn op de verdieping. De zeer ruime Vlietzichtkamer heeft een zithoek en twee extra bedden en is derhalve zeer geschikt als gezinskamer.

Op de begane grond zijn de gezellige keuken en de ontbijtkamer. Hier kunnen gasten ook een boekje lezen of drankje nuttigen uit de goed gevulde koelkast. Koffie en thee kunnen hier eveneens worden gezet.

Naast de B&B kamers is er een vrijstaand vakantiehuisje. Dit biedt alle mogelijk comfort en riant ruimte tot vijf gasten.

De nieuwste aanwinst is het Pomphuis. Dit complete en luxueuze vakantiehuis biedt ruimte aan vier personen.

Met mooi weer kunnen gasten uiteraard ook in de tuin vertoeven met prachtig uitzicht op het water en/of de polder. Fluistersloepjes liggen voor de deur en kunnen ter plekke worden gehuurd.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 19
B&B Rechthuis van Zouteveen Schipluiden, Zuid-Holland

Midden Delfland, een eldorado voor natuurliefhebbers. In de nabijheid van steden als Den Haag, Rotterdam en Delft, middenin de randstad, wacht een groene wereld waar men al fietsend of wandelend een eeuwenoud agrarisch cultuurlandschap doorkruist. Authentieke boerderijen, beschermde dorpsgezichten, het zeldzame laagveengebied van de Vlietlanden, de groene polders die samen het unieke Midden Delfland vormen. . . Hier fluiten de vogels, kwaken de kikkers in de sloten en geven de koeien in de wei de voorbijganger het nakijken. Bed & Breakfast Rechthuis van Zouteveen verhuurt sloepjes die worden aangedreven door elektromotoren. Daarmee kan optimaal worden genoten van het omringende stiltegebied. Golfen kan in de directe omgeving bij Golfbaan Delfland (pay and play baan); Golfclub Broekpolder (18 holes) en de Rijswijkse Golfclub (18 holes).

Historie

Het Rechthuis van Zouteveen (zoals de gemeente toen nog heette) dateert uit 1651 en was oorspronkelijk ook als zodanig in gebruik. Voor administratieve zaken moesten de Zouteveners namelijk naar de Vlaardingsekade. Daar lag (en ligt nog steeds), pal aan de Vlaardingsevaart, 't Schouw of Rechthuis van Zouteveen. Het was eigenlijk een boerderij annex herberg waar een ruimte was ingericht voor o.a. de burgerlijke stand. Na een ingrijpende verbouwing, waarbij alle authentieke kenmerken van dit Rijksmonument bewaard bleven, is op 1 juli 2011 Bed & Breakfast Rechthuis van Zouteveen geopend.

B&B Rechthuis van Zouteveen Jakob Jongsma & Marja Koster
Vlaardingsekade 57
2636 BD Schipluiden
Zuid-Holland
Nederland
+31 6 25402201
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van B&B Rechthuis van Zouteveen
Mooie locatie. (5/5) Geplaatst op 2022-10-08

Geboekt voor twee dagen in B&B Rechthuis van Zoutveen. Mooie locatie. Gezellig huisje, De Vlaardingse Schouw. Helaas, in de eerste nacht ziek geworden en positief getest op Corona. Ons ontbijt werd in de het huisje gebracht. Daarna naar huis. Na overleg met Marja is een goede oplossing gevonden voor het vroegtijdig vertrek. T.z.t. zullen we zeker terug komen.

Fantastisch (5/5) Geplaatst op 2017-12-30

Het voormalig gemaal is een prachtig vakantie verblijf. Schoon, alles aanwezig. Technisch mankement was snel,opgelost. Een aanrader !.

Beoordeling over B&B Rechthuis van Zouteveen (4/5) Geplaatst op 2011-10-01

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

B&B kamers

  • 1 persoon vanaf Eur 85,00 per nacht
  • 2 personen vanaf Eur 115,00 per nacht

In de weekenden is het minimum verblijf 2 nachten.

Vakantiewoning 'de Vlaardingse Schouw' (5 personen)

  • Weekend Eur 380,00 (3 nachten)
  • Midweek Eur 490,00 (4 nachten)
  • Week Eur 790,00 (7 nachten)

Vakantiewoning 'Pomphuis van Zouteveen' (4 personen)

  • Weekend Eur 395,00 (3 nachten)
  • Midweek Eur 500,00 (4 nachten)
  • Week Eur 795,00 (7 nachten)

Alle prijzen zijn exclusief Eur 1,25 p.p.p.n. toeristenbelasting.

 

Arrangementen

Culinair weekend arrangement voor 2 personen

Voor 2 personen € 475,-.

Drankje met iets lekkers bij aankomst in de B&B
1e avond:
3-gangen verrassingsdinerdiner van de chef bij Op Hodenpijl
2e avond:
Culinair 3-gangendiner bij Brasserie Oostgaag tegen meerprijs uit te breiden met één of meer gangen.

Op Hodenpijl-arrangement

ONTMOETEN, ONTDEKKEN en ONTWIKKELEN

Deze kernbegrippen vormen de basis, waar het bij Op Hodenpijl om gaat.

Op Hodenpijl opende haar deuren in 2007 en is sindsdien een geliefde plek, waar men kan ontdekken, ontmoeten, ontwikkelen, trouwen, rouwen, maar ook heerlijk kan eten en genieten.

Ontdek hier het inspirerende programma en combineer dit met een of meer overnachtingen in onze B&B.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's