Hullebrug Bed & Breakfast


In het hart van Vlaanderen

Bij B&B Hullebrug kunt u kiezen uit vier fraaie kamers onder de nokbalken van de authentieke hoeve, gelegen op 6 ha weiland aan de boord van de rivier. Zoals het hoort bij “4 sterren” beschikt u over een volledig ‘en-suite’ komfort.

Bij Hullebrug hoeft u geen schaapjes te tellen, de bedden werden geselecteerd uit de topgamma van een plaatselijke slaap-specialist. Vanuit uw kamer ziet u wandelaars en fietsers langsheen de kronkelende Grote Nete, in een breedvoerig groen landschap.

Gezellige bistro’s en brasseries vindt u in de nabije omgeving die door de regionale schrijver Felix Timmermans werd omschreven als : “het Land van Goesting”.

De duplex/maisonette heeft 1 dubbelbed en 3 singles ; 3 kamers hebben een dubbelbed (twin-bedden zijn mogelijk) ; en er is 1 single-kamer. De tarieven verschillen naargelang aanbod en grootte bvb. 2 kamers hebben airco.

Het gerenommeerde ontbijt wordt geserveerd in de ontbijtkamer ‘de Smissche’, een recent verbouwd stalgebouw met aansluitend terras onder de oude notenboom en open zicht op het landschap.

 

Type

B&B

Max. capaciteit 10
Hullebrug Bed & Breakfast Itegem (Heist-op-den-Berg), Antwerpen

Hullebrug Bed & Breakfast ligt aan de rivier de Nete en wordt begrensd door natuurpark Kruiskensberg en het kasteelhof van Rameyen te Gestel. De landelijke en groene omgeving biedt vergezichten en tal van fiets en wandelpaden. Een uitstapje naar Heist-op-den-Berg, Lier, Herentals, Mechelen en Antwerpen is vanuit uw logeeradres moeiteloos te ondernemen.

Historie

Hullebrug is een gekende landmark, gelegen op het punt waar de Brabantse uitbundigheid overgaat in Kempische ingetogenheid, te situeren in de driehoek Lier-Herentals-Mechelen in het hart van Vlaanderen. De roots van Hullebrug gaan terug naar een ver verleden, van lemen vissershut in de 14de eeuw, een nieuw stenen gebouw in de 17de eeuw, tot een gekende herberg-hoeve enkele eeuwen lang, waar de paarden werden afgespannen en de vermoeide reizigers een onderkomen vonden.

 

De bijhorende watermolen brandde af rond 1600 in de 80-jarige oorlog tussen de Nederlanden en Spanje, maar werd niet heropgebouwd.

In de vallei van de Grote Nete vind je verderop een 4-tal kastelen, elk met hun eigen verhaal. In Kasteelhof van Rameyen vlakbij woonde Nicolas, zoon van grootmeester Rubens. In den beginne was er een doorwaadbare plaats, een veerpont, later een oudhollands ophaalbrugje en een amer (losplaats) voor balken en stenen. Zowat alle vreemde legers trokken er langs.

 

Hullebrug staat voor Erfgoed Vlaanderen gecatalogeerd als “waardevol in een agrarisch waardevol landschap”.

Sedert 2010 restaureerden de huidige uitbaters zoveel mogelijk op authentieke leest, in functie van de huidige B&B met alle moderne komfort, ingebed op 6 ha in het breedvoerige groene landschap….waar het goed toeven is.

Hullebrug Bed & Breakfast Danny Claes
Bevelsesteenweg 101
2222 Itegem (Heist-op-den-Berg)
Antwerpen
België
+32 475 858793
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Hullebrug Bed & Breakfast
wederom een feest (5/5) Geplaatst op 2021-10-19

met vrienden 2 nachten gelogeerd en verwend..voor hen een ontdekking voor ons een herbevestiging van de gastvrijheid. tot de volgende keer.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 115,- tot € 120,- per kamer per nacht op basis van 2 personen, inclusief ontbijt.

Arrangementen

fietsen & wandelen

Uw gratis fietsen staan klaar. Wij zorgen voor netwerkkaarten & suggesties voor wandelen en fietsen. Langsheen de Nete rijdt u naar het historische stadje Lier of provinciaal domein Averegten in Heist-op-den-Berg, langs leuke bistro's met gezellige terrasjes.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's