Stuur een reserveringsverzoek

Château Cortils


Kasteel in het Land van Herve

Over de ideale vakantieplek gesproken: Château Cortils staat op een eeuwenoud, zesenzeventig hectare groot, monumentaal landgoed midden in het Land van Herve. Vijfenveertig hectare is in gebruik als weide voor de paarden en schapen- en eendenhouderij. Er is 15 hectare bos en meer dan tachtig soorten flora en fauna. Rust en natuur kan hier derhalve volop worden genoten en ook voor een fikse wandeling bent u hier aan het juiste adres.

Het sfeervolle kasteel biedt zeven heerlijke gîtes, die tezamen ruimte bieden aan 50 gasten. Dat maakt Château Cortils niet alleen het ideale adres voor een weekend of weekje weg met z’n tweetjes of met vrienden of familie (de gîtes zijn ingericht op twee tot twaalf personen), maar ook voor groepen die samen iets te vieren hebben - speciaal voor groepen is het Koetshuis beschikbaar waar zich 2 fraaie eetzaaltjes, professionele keuken en multifunctionele binnentuin bevinden.

De inrichting van de gîtes is authentiek en veel elementen van weleer (zoals vloeren, schouwen, lambriseringen, deuren en raampartijen en plafonds) bleven prachtig bewaard. Maar aan modern comfort zal het niet ontbreken. Het Bordesverblijf (tot acht personen) vormt het hart van al deze pracht en bestrijkt de hele begane grond van het kasteel. Hier kan men tot 23 personen gezamenlijk eten. Het uitzicht op het park rondom is schitterend. De overige zes gîtes zijn verdeeld over de andere ruimtes in het kasteel, de Oranjerie en het Gastenverblijf. De bedden garanderen een goede nachtrust, badkamers zijn compleet, keukens goed ingericht en salons en eetkamers sfeervol.

 

 

Type

Vakantiehuis, Groepsaccommodatie

Max. capaciteit 50
Château Cortils Blegny, Luik, Ardennen

Landgoed Cortils is een paradijs voor wandelaars en natuur- en stilteliefhebbers. Een afdaling met een mijnwerkerslift in de steenkolenmijn van Blegny, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, is eveneens een aanrader. Maastricht, Aken en Luik zijn vanaf het landgoed vlot bereikbaar evenals de Voerstreek, Aubel, Visé en de abdij met brouwerij van Val Dieu waar een rondleiding tot de mogelijkheden hoort. Bekijk onze site voor activiteiten, georganiseerd door de bewoners, of voor het cursusaanbod van enkele gasten.

Historie

Het landgoed is gesticht in de Karolingische tijd in 941 en heeft als basis de donjon, een vesting in de vorm van een toren die de bewoners moest beschermen. In de elf eeuwen daarna is er voortdurend aangebouwd, verbouwd en uitgebreid, zoals het koetshuis en de gastenverblijven, de orangerie en de grote carré-boerderij.

Château Cortils Receptie
Chemin des Cortils 1-10
4670 Blegny
Luik, Ardennen
België
+32 468 38 91 05
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Château Cortils
Echte aanrader ! (5/5) Geplaatst op 2022-10-25

Wij hebben in de herfstvakantie gelogeerd in Chateau Cortils. Wat een heerlijke plek! Wij logeerden in het ruime en charmante bordesverblijf van het eeuwenoude kasteel. Met een mooie, stijlvolle inrichting. Het geheel ademt de sfeer van vervlogen tijden en voornaamheid. Het chateau ligt op een landgoed in een prachtige omgeving . We hebben heerlijke wandel- en fietstochten gemaakt en genoten van de natuur en de rust. Wij komen zeker nog een keer terug. Ineke en Erik

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  •  € 415,- tot € 590,- per week voor de kleinste gîte.
  •  € 1575,- tot € 2100,- per week voor de grootste gîte.
  •  Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en verhuur van bad- en bedlinnen.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek