Stuur een reserveringsverzoek

D’Oude Dune Vakantiewoning


Alleen al om die prachtige gevel!

Er zijn vakantiehuizen en vakantiehuizen en in deze parel wil je absoluut zitten. De reis gaat naar het historische hart van Nieuwpoort waar je meteen verrast zult worden door de schoonheid van de gevel van je vakantieverblijf, hetgeen geen toeval is, als je weet dat de eigenaren zich met hart en ziel inzetten voor het behoud van de ‘charmante gevels’ in hun stad en vechten tegen de afbraak van historische panden.

Achter die fraaie gevel wacht een uniek vakantiehuis voor zes personen. Met maar liefst drie grote luxe slaapkamers met fijne en super complete ensuite-badkamers. Stuk voor stuk fraai en naturel ingericht tot en met een zithoekje aan toe. Twee kamers met een boxspringbed van 1,80m x 2,10m (splitsbaar in twee éénpersoonsbedden) en de derde met een matras van 1,60 x 2m. In kamer ‘de Strandloper’, op de begane grond en grenzend aan het marktplein, word je gewekt door de opkomende zon. Kamer ‘de vismijn’ ziet eveneens uit op de markt maar is op de verdieping. De derde kamer, de ‘loodskotter’ is ook op de eerste verdieping maar kijkt uit op de tuin aan de achterzijde.

De living op de begane grond is groot en plezierig, de keuken modern en super compleet en dan is er ook nog een terras met tuintje om weg te dromen in je ligstoel onder de parasol als het weer dat toelaat.

Wifi vind je hier in elke kamer en je auto parkeer je gratis op wandelafstand (voor laden en lossen mag je tot voor de deur rijden).

De woning is op basis van self catering maar voor wie niet zelf wil kokkerellen zijn er op loopafstand tal van gerenommeerde restaurants en take-aways voor zowel ontbijt als lunch/diner.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 6
D’Oude Dune Vakantiewoning Nieuwpoort, West-Vlaanderen

Hoewel in het hart van de stad ben je hier van rust verzekerd. Op loopafstand zijn behalve tal van eet- en drinkgelegenheden ook stijlvolle boetieks en historische bezienswaardigheden, terwijl het in de duinen en op het strand heerlijk uitwaaien is. Culturele en toeristische evenementen en strand-, wandel- en fietsroutes zijn er te kust en te keur. Ook in de nabijgelegen badplaats Koksijde is het gemoedelijk kuieren. Oostende is een klein half uurtje rijden en in Brugge en Knokke ben je in een uurtje.

Historie

D’Oude Dune ligt in het hart van het historisch centrum van Nieuwpoort op het hoogste en oudste punt van de stad - sinds de oudheid gekend als Sandeshoved en later, na ingrijpende havenwerken in de 12de eeuw, Novus Portus ofwel Nieuwpoort. Na de vreselijke verwoestingen van ’14-‘18 werd d’Oude Dune wederopgebouwd in 1922 op de fundamenten van een middeleeuws herenhuis. Samen met de panden naast d’Oude Dune is dit een toonbeeld van de wederopbouwarchitectuur na WOI. De huidige eigenaren kochten het pand in 2018 en tekenden, met de hulp van hun kinderen, voor een prachtige restauratie waarbij modern comfort werd ingebracht zonder geweld te doen aan de karaktervolle elementen.   

D’Oude Dune Vakantiewoning Karin en Carl Debruyne-Vancoillie
Recollettenstraat 25
8620 Nieuwpoort
West-Vlaanderen
België
+32 483 007337
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van D’Oude Dune Vakantiewoning

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek