Hotel de Orangerie


Antiek en kunst

Romantikhotel de Orangerie is een exclusief boetiekhotel met 20 gepersonaliseerde luxe kamers.

Charmant 15de-eeuws gerenoveerd klooster gelegen langs De Dijver, één der befaamde, schilderachtige reien (grachten) in het centrum van Brugge.

 Verleden en heden kruisen elkaar in een decor van antiquiteiten en frisse, luchtige kleuren.

Terras met zicht op het kanaal voor “high tea” in de zomer en knetterend haardvuur in de winter.

Als ware oase van elegantie bulkt Hotel de Orangerie van de graveringen, oude schilderijen, tapijtwerk, zijden gordijnen en antiquiteiten die voor een nostalgische charme zorgen. De combinatie van antieke meubels en hedendaags pastelkleurig schilderwerk geeft het hotel een gezellig maar frisse, moderne uitstraling.

Geniet van een ontbijt of een Engelse “afternoon tea” op het terras aan het water, droom weg in de met eik beklede eetzaal of in een zetel bij het haardvuur. Verken de uitzichten aan boord van een kanaalboot of in de koets alvorens u aan tafel plaatsneemt in één van de vele gastronomische restaurants die Brugge rijk is.

 

Type

B&B, Boutique Hotel

Max. capaciteit 40
Hotel de Orangerie Brugge, West-Vlaanderen

Wie Brugge voor het eerst bezoekt zal de enorme welvaart die de stad in de 13e tot 15e eeuw beleefde, nog overal zicht- en voelbaar weerspiegeld zien. Alleen al daarom is Brugge in al zijn rijkdom en artisticiteit, elk seizoen een bezoek meer dan waard is. Hotel de Orangerie ligt midden in het historische hart en aan een van de mooiste en meest pittoreske grachten die de stad rijk is. Alle belangrijke culturele bezienswaardigheden, de bijzondere winkelstraten, vele restaurants en de meeste musea, bevinden zich op wandelafstand.

Historie

In de 15e eeuw verrees op deze plek het klooster van de zusters Kartuizerinnen. Later werd het kloosterpand verbouwd tot herenhuis, waar verschillende adellijke Brugse families residentie hadden. Ongeveer een halve eeuw geleden werd het hospitium van weleer omgetoverd tot een boetiekhotel. Tegenwoordig staat De Orangerie bekend als één van de charmantste hotels van de stad. Belangrijke gasten genoten reeds van het bijzonder kader zoals recent nog de Belgische koning en koningin Albert II, president van Portugal, belangrijke filmsterren, muzikanten ( Rollingstones) en kunstenaars.

Hotel de Orangerie Babette Bouillon
Kartuizerinnenstraat 10
8000 Brugge
West-Vlaanderen
België
+ 32 50 341 649
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Hotel de Orangerie

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Van € 155,- tot € 225,- per nacht voor een standaard tweepersoonskamer, exclusief ontbijt. 
  • Van € 195,- tot € 325,- per nacht voor een luxe tweepersoonskamer, exclusief ontbijt.
  • Van € 250,- tot € 375,- per nacht voor een junior suite, excl ontbijt.
  • Van € 295,- tot € 425,- per nacht voor een luxe tweepersoonskamer met kanaalzicht, excl ontbijt.
  • Beschikbaarheid en direct online boeken, kan hier.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's