Blue? Monday


Gepubliceerd op: 14/01/2024

Zoals voor heel mensen geldt was de maand januari ook voor deze gast tijden de meeste depressieve maand van het jaar. Of het nou echt zo was dat Blue Monday het absolute dieptepunt was? ‘Ik ben in zijn algemeenheid als nooit een maandagmens geweest en tel daar de januarimaand bij op en er blijft al snel weinig fun meer over,’ zegt hij over deze maandag.

Maar op een zekere maandag besefte hij dat hij ‘zelf de slingers moest ophangen om er wat van te maken.’ De eerste keer dat hij ons vakantiehuis huurde om er samen met wat vrienden een ‘topweek’ van te maken is alweer vijf jaar geleden. Elk jaar komen er weer andere vrienden mee. De eerste paar jaar waren er nog wel een paar bedden over maar inmiddels zijn ze alle vijftien bezet. Aankomst is altijd op de maandag en vertrek op vrijdag. Op de dag van aankomst wordt de tafel uitgebreid gedekt, wordt er door een ingehuurde kok gekookt en wordt er gedineerd tot in de vroege uurtjes.

Inmiddels noemt dit gezelschap Blue Monday één van de betere maandagen van het jaar. Al moesten ze daar wel aan ‘werken’ zoals ze dat lachend noemen.