Een slecht seizoen


Gepubliceerd op: 21/04/2024

We waren pas een half jaar open en hadden fors moeten investeren om een paleis van onze B&B te maken. Daarom moesten er wel wat boekingen komen om de bank tevreden te houden. Alleen bleven die boekingen uit. Net als nu was het namelijk een voorjaar om op te schieten. Het ene regenfront was nog niet overgetrokken of het volgende koudefront viel ons land alweer binnen.

We spraken een paar collega’s in de buurt en vroegen hen naar hun ervaringen. Ze waren het er unaniem over eens dat het slecht gesteld was met de bezetting. Iedereen liep fors achter op andere jaren. Dat stelde ons enigszins gerust, want dit hadden we niet in de hand en we konden er ook weinig aan veranderen.

In de tweede week van mei sloeg het weer om. Op maandag was het nog herfstachtig. Op woensdag hoogzomer met temperaturen die naar de dertig graden holden. Diezelfde dag nog kregen we twee boekingen. Tot diep in het najaar bleef het droog en warm. De boekingen bleven gelijk oplopen met de onveranderd goede weersvoorspellingen.

Dit jaar is het ongekend slapjes vergeleken met voorgaande jaren. We houden de weersverwachtingen nauwlettend in de gaten en blijven elkaar voorhouden dat na regen toch echt zonneschijn komt.