Weerzien


Gepubliceerd op: 13/12/2021

De man boekte twee kamers. We dachten omdat de vrouw die met hem meekwam wellicht niet zijn vrouw was en dat er daarom gescheiden geslapen zou worden. Maar vlak voor de aankomstdatum kwam er een mail: of we met geen woord wilden reppen over de extra geboekte kamer. Hij had een verrassing voor zijn vrouw geregeld en daar was die extra kamer voor.

Ze kwamen op een vrijdag vlak voor de kerst, de man en de vrouw. Allebei van middelbare leeftijd, maar met elkaar nog zo sprankelend dat wij, achter de schermen, stiekem een tweede leven na een echtscheiding vermoedden. En jawel! De verrassing arriveerde pas op zaterdag na de lunch. Twee volwassen vrouwen die zoveel op elkaar leken dat het niet anders kon dan dat dit een tweeling was.

De man en de vrouw kwamen terug van een wandeling toen de tweeling aan de thee voor de open haard zat. Toen de vrouw de twee gewaarwerd bleef ze in de deuropening staan alsof ze door de bliksem getroffen was. Ze werd wit en, voordat ze in huilen uitbarstte, vuurrood. De tweeling stond op. Toen ze de vrouw in de armen vielen snikte iedereen. ‘Ik heb jullie zo verschrikkelijk gemist,’ zei de vrouw. Dat zei de tweeling ook. En ook dat het hun speet dat dit allemaal had kunnen gebeuren.

De vrouw, dat bleek hun moeder te zijn en de man had ervoor gezorgd dat ze haar dochters weer terugzag. We hadden de indruk dat dat lang geleden was want de man en de tweeling zagen elkaar die dag voor het eerst. Toen hij zich voorstelde gaf hij er meteen een knuffel achteraan.

Gek op thee bij de open haard? Dan is Hotel Beekhuizen een meer dan prima optie. Ook bij Hotel Duinhof is het heerlijk zitten. Net als bij Herberg de Gouden Leeuw.