Stuur een reserveringsverzoek

Puech Blanc


Tussen zonnebloemen en wijngaarden

Wie wil dit nou niet? Een prachtig domein van 2ha met een groot zwembad en dat in een glooiend heuvellandschap met zonnebloemen en wijnranken ten noorden van Toulouse. Niet voor niets wordt deze streek ook wel klein Toscane genoemd.

Je kunt bij Puech Blanc kiezen uit vier sfeervolle gîtes en één B&B kamer.

De vier gites zijn volledig gemeubileerd, met royale 1,80m bedden, een complete keuken, badkamer en een privé terras met hangmat voor de warme dagen. Eén gite is geschikt tot 4 personen, de overige zijn tweepersoons.

De B&B is uitermate aangenaam en licht ingericht en ook weer voorzien van alle mogelijk comfort. De kamer heeft een privé badkamer en –terras en een prachtig uitzicht over het domein. Ook hier beschik je over een keukenhoek zodat je zelf een potje kunt koken als je dat wilt.

Elke dag wordt er voor de gasten vers brood en croissants gehaald. Bij aankomst wacht een heerlijke maaltijd zodat je niet meteen hoeft te koken – op verzoek wordt er overigens ook door de week gekookt. Voor wie dat wenst kan ook een ontbijt worden verzorgd. Het veertien meter lange zwembad en de pétanque baan zijn voor ieders plezier. In het seizoen kun je naar hartenlust fruit plukken van de vele fruitbomen op het domein

Eigenaren Andrea en Ian proberen zo respectvol als mogelijk om te gaan met de omgeving en gebruiken geen bestrijdingsmiddelen. Ze laten de wilde bloemen staan en restafval wordt opgegeten door de kippen of gaat op de compost. Zeep maken ze zelf en zonnepanelen liggen op het dak. Voor het ontbijt maken ze zelf yoghurt, jam en appelsap.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 12
Puech Blanc Fayssac, Occitanie

Puech Blanc, dat wordt omgeven door honderd wijndomeinen, ligt in de ‘gouden driehoek’ van Gaillac, Albi en Cordes sur Ciel in het zuidwesten van Frankrijk met Toulouse op slechts 80 km en Albi, de belangrijkste stad van de Tarn, op ongeveer 15 km. Hoewel deze streek relatief nog onbekend is, is er heel veel te beleven. Gaillac staat met zijn winkels en restaurants bekend als klein Albi en wacht op 13 km. Het landschap wordt vaak ‘klein Toscane’ genoemd vanwege de glooiende heuvels, zonnebloemen en wijnranken. Tijdens de zomer zijn er veel muziekfestivals, brocantes en locale markten. Op de rivier l’Averyrons kun je heerlijk kanovaren. De wandelmogelijkheden zijn hier eindeloos en voor golfers wacht de mooiste baan langs de rivier de Tarn.

Historie

Deze wijnboerderij is zo’n 250 jaar oud en werd opgetrokken uit lokale witte kalksteen. In de loop der jaren werd er regelmatig verbouwd en gerenoveerd. De huidige eigenaren tekenden voor de gites en de B&B kamer en namen ook de buitenboel danig onderhanden.

Puech Blanc Andrea en Ian Sutherland
7983, Route de Senouillac
81150 Fayssac
Occitanie
Frankrijk
+33 627717422
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Puech Blanc
Richard (5/5) Geplaatst op 2023-12-10

Eeen heerlijk verblijf midden in de wijnvelden maar nabij dorp en Albi waar veel marktjes, zijn. Fijn zwembad met wandelingen direct de wijngaarden in. Elke dag vers brood van de bakker en een gezllige aankomst maaltijd. Veel te zien en te doen. Heerlijke vakantie!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • B&B kamers € 90,- per nacht voor 2 personen, inclusief ontbijt.
  • Gites (tot 3 personen) € 495,- tot € 750,- per week buiten het seizoen en vanaf € 650,- in het hoogseizoen.

Arrangementen

Het beste van de Tarn




zorgeloos genieten







“Het beste van de Tarn” 8 dagen (7n) 2024.







Tijdens het voor en naseizoen kunnen we dit arrangement ook maken op basis van 4 of 5 dagen. Welkom in de Tarn en ontdek de ‘villages de Bastide’ , Albi en de wijndomeinen. Lokale specialiteiten, uitstapjes op eigen tempo, 3x diner menu, 4x lunch dagmenu
Schitterende dorpen, lekkere wijnen en in één schitterend verblijf. Een
zorgeloze vakantie: Uw gastheer en -dame Ian en Andrea hebben aan alles
gedacht. Het arrangement is individueel, met een vrijblijvend
aanpasbaar programma op eigen tempo.
Op basis van 2 personen, 7 nachten, 7x ontbijt, 3x diner en 4x lunch, exclusief dranken.
Verblijf in één van de Gites Le Duras of Le Sauvignon, inclusief
uitgebreide info. Appelplukken en persen is een optie in de maand
oktober. Uitstappen zijn niet begeleid. Prijs laagseizoen en middenseizoen 799 p.p en hoogseizoen 899 p.p



Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek