‘Mientjes Morgen’ bij Noarderleech


Aan de voet van de Waddenzeedijk

Wie niet van rust, vogels, sterren, water en vergezichten houdt is hier aan het verkeerde adres. Zo hoort het gebied achter de dijk - het Noorderleeg - bij het Nederlandse Waddengebied dat op de lijst van Unesco Werelderfgoed staat.

In dat prachtige gebied vind je Mientjes Morgen: een lief huisje aan de voet van de Waddenzeedijk onder het terpdorpje Ferwert. Je kunt er met twee, maximaal vier personen heerlijk vakantievieren. Daartoe staan een compleet ingerichte keuken - met uiteraard ook een afwasmachine -, een knusse woonkamer met goede houtkachel en tv, douche en toilet en twee slaapkamers op de verdieping tot je beschikking. Een kinderbed kan altijd bijgeplaatst worden en bij aankomst zijn de bedden lekker voor je opgemaakt.
Voor mooie dagen staat het tuinmeubilair al uitgestald in de omheinde tuin die op het zuidwesten ligt.

Op vrijdag komt de biologische bezorger van de Hofwebwinkel langs en ook de plaatselijke SPAR heeft een uitstekende boodschappendienst.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 4
‘Mientjes Morgen’ bij Noarderleech Ferwert, Friesland

De zomerpolders en kwelders buitendijks zijn door It Fryske Gea weer vrijgegeven aan de natuur en er lopen mooie wandelpaden en goede fietspaden langs de dijk. Het Noorderleeg is een eldorado voor vogelliefhebbers. Het gebied ligt aan de westelijke vogeltrekroute langs de kustlijn. Enorme aantallen vogels vinden hierlangs jaarlijks hun weg en tienduizenden brandganzen overwinteren hier om eind mei weer naar het noorden terug te vliegen.
Boven op de dijk kijk je uit over het wad en zie je Ameland liggen. De veerboot naar Ameland vertrekt 5 km verderop in Holwerd, de boot naar Schiermonnikoog vanaf Lauwersoog dan minder dan een half uurtje rijden is. Vlieland en Terschelling zijn bereikbaar vanuit Harlingen.

Historie

De historie van Ferwert gaat terug tot enkele eeuwen voor het begin van de jaartelling toen het dorp op een kwelderrug ontstond. Mientjes Morgen zou pas vele eeuwen later, om precies te zijn in 1900, worden gebouwd. Haar uiterlijk is sindsdien amper veranderd, maar het interieur werd wel degelijk aangepast aan de wensen anno nu, zodat je er genoeg comfort treft om heerlijk vakantie te vieren.

‘Mientjes Morgen’ bij Noarderleech Willemien Verhoog
Zeedijk 5
9172 AP Ferwert
Friesland
Nederland
+31 6 12678102
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van ‘Mientjes Morgen’ bij Noarderleech

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 700,- tot 750,- per week.
  • € 300,- per weekend van 3 nachten.
  • € 450,- per midweek van 4 nachten.
  • Schoonmaak € 50,-.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's