B&B KunstKamer Franeker


Je overnacht hier niet zomaar

Vijf jaar geleden startten Rob van Deelen en Yvonne Van Der Graaf hun ‘KunstKamer Franeker’. Hiermee hadden ze voor ogen om kunst en cultuur in de breedste zin van het woord onder de aandacht te brengen van iedereen die hiervoor open staat. Vijf jaar later breidden ze hun passie uit met ‘B&B KunstKamer Franeker’.

De B&B is een feestje en dat niet alleen vanwege de ruimte en alle comfort dat je er zult treffen, het heerlijke ontbijt en het hartverwarmende welkom ter plekke. Je wordt hier namelijk ook nog eens getrakteerd op een ‘kunstproeverij’: een presentatie - in 2D en 3D -van hedendaagse kunstmakers die een zeer belangrijke rol spelen in de sfeer van je verblijf. Zie het als een nadere kennismaking met de ruimte waarmee je je mag omringen tijdens je verblijf.

Maar nu even terug naar de B&B. Die is voor twee en niet zomaar ruim, maar bestaande uit 100 vierkante meters waarin het woon-, eet-, en slaapgedeelte in elkaar overlopen - en compleet met een ruime rolstoelvriendelijke, moderne douche-toiletruimte. De hele ruimte heeft een luxe en vooral ook een rustige uitstraling. De inrichting is smaakvol en - hoe kan het ook anders - je treft er volop werk van hedendaagse kunstmakers.

Er zijn voldoende zitmogelijkheden in de grote tuin rond het pand. Volop parkeergelegenheid op het eigen terrein en met de mogelijkheid om je elektrische fiets op te laden. Je auto opladen kan aan de overkant.

Een streekgerichte ontbijtproeverij is all-in en voor dat ontbijt word je uitgenodigd in de KunstKamer met ook weer heel veel te kijken en te proeven en te ervaren. Voor een eenvoudige hap of een drankje tussendoor tref je een inbouw combimagnetron en bovendien een goed gevulde koelkast!

Type

B&B

Max. capaciteit 2
B&B KunstKamer Franeker Franeker, Friesland

Ster van de Elf Steden Franeker heeft sinds 1471 zijn stadsrechten en kent een rijke historie. De binnenstad wordt deels omringd door een prachtig bolwerk. Monumentale- en historische panden die vaak aan de fraaie grachten liggen, zijn er te kust en te keur. Het Koninklijk Eise Eisinga planetarium is absoluut een bezoekje waard. Zo ook de indrukwekkende middeleeuwse Martinikerk met zijn oude grafzerken en het in 1489 gebouwde stadskasteel ‘Martenastins’, waarin nu het bijzondere Museum Martena is gevestigd. In het Keats museum kun je nader kennismaken met één van Frieslands oudste sporten ‘kaatsen’. Buiten de stadsgrenzen wachten verschillende wandel-, fiets-, auto- en vaarroutes. Vlakbij zijn ook steden als Harlingen, Makkum, Leeuwarden, Bolsward en Dokkum. Nog meer kunst vind je in het Belvédère museum in Heerenveen of in het Fries- en/of keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Te veel om uit te kiezen misschien, maar vervelen doe je je hier in ieder geval niet.

Historie

Als de muren konden praten… Maar dat kunnen ze dus niet. Toch valt er heel wat te vertellen over de historie van het pand. Dat doen Rob en Yvonne met alle liefde en op een moment dat jou dat uitkomt, als je bij hen logeert.

B&B KunstKamer Franeker Rob van Deelen en Yvonne Van Der Graaf
Harlingerweg 45
8801 PA Franeker
Friesland
Nederland
+31 6 20989558
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van B&B KunstKamer Franeker
Gastvrijheid (5/5) Geplaatst op 2024-04-17

We hebben genoten in de prachtige B&B van Yvonne en Rob! Mooie ruime kamer, heerlijk bed, fantastisch ontbijt! Zorgzaamheid en gastvrijheid staan hier op de voorgrond! Dank jullie wel!

Verwendag(en) (5/5) Geplaatst op 2024-03-19

Wij hebben genoten van de gastvrijheid die Yvonne en Rob op allerlei manieren uitstralen. Een mooi groot appartement ingericht met kunst en design. Het ontbijt en de diverse proeverijen van het arrangement waren verrassend, culinair en smaakvol. Prachtige kunst waar Yvonne en Rob zeer bevlogen over konden vertellen en gaven een blik over het kunstproces van de kunstemaker. Een aanrader om bij de Kunstkamer een of meerdere nachten te verblijven. Als kunstenaar was het afgelopen weekend zeer inspirerend, ook mede dor de bijzondere gesprekken met Yvonne van der Graaf. Wij komen graag nog een keer.

Te bescheiden (5/5) Geplaatst op 2024-02-26

Zo'n B en B hebben we nog nooit geboekt. Van aankomst tot vertrek één groot smikkelen en smullen van al het heerlijks dat de gastvrouw en gastheer ons hebben voorgeschoteld. En dat tussen mooie en originele Kunst. Het ontbijt, zo heerlijk en eerlijk. Vers alles. Een lunchpakket voor onderweg.  En in de avond is er weer een 3 gangen diner met voorafjes,  amuses. Super. Een proeverij van kunst én tapas, erg verzorgd en met liefde gemaakt. Ga ze ontmoeten, deze schatten!!

Heerlijke kunst (5/5) Geplaatst op 2024-01-18

In deze prachtig ingerichte B&B werden we hartelijk welkom geheten met een kunstproeverij, een uitgebreide uitleg van de kunstwerken. Daarnaast werden we verrast met heerlijke hapjes. In de dagen daarna hebben we de kunst op ons laten inwerken. Dat is heel bijzonder, zo kun je de kunst op verschillende momenten van de dag beleven. Na een verrukkelijk ontbijt is het mooie centrum van Franeker op loopafstand, met het historische stadhuis, het planetarium en andere musea. Deze bijzondere B&B is zeker een aanrader!

Dag en nacht kunst om je heen... (5/5) Geplaatst op 2023-10-11

Wij mochten vijf nachten in "De KunstKamer" Franeker verblijven (september 2023). Voldoende om een goede indruk te krijgen van dit bijzondere B&B. Want bijzonder is het zeker. Immers, wie heeft er ooit ineen kunstgalerie kunnen overnachten te midden van vele kunstobjecten? En dan het zeer uitgebreide ontbijt, geserveerd met versgebakken brood ook op zondag. Afhankelijk van het gekozen arrangement ook nog een ruime hoeveelheid tappashapjes en als klap op de vuurpijl je eigen lunchpakket samenstellen tijdens het ontbijt, dat maak je niet vaak mee. Kortom een heel bijzondere versie van Bed and Breakfast in Franeker, de stad van Eise Eisinga (Planetarium) en het Matenamuseum.een aanrader!

Slapen tussen kunstwerken (5/5) Geplaatst op 2023-09-11

Yvonne en Rob zijn kunstmakers, kunstkenners maar vooral zorgzaam. Wonen en slapen tussen een variatie van kunstwerken; dat onderstreept het woord bijzonder. We hebben geleerd van de Kunstproeverij en genoten van de gesprekken, de tapas en het luxe ontbijt. De details waarmee dit appartement is ingericht is echt fantastisch.

Heer (5/5) Geplaatst op 2023-09-06

Met mooi weer door Friesland fietsen en kunnen verblijven in B&B de Kunstkamer in Franeker ; Dichter bij de Hemel kom je niet !

Kunst en rust (5/5) Geplaatst op 2023-08-23

Wat is dat genieten! Zoveel ruimte gevuld met zorgvuldig gekozen kunst. Heerlijk ontbijt, fijne bedden en prima badkamer. Zoveel gastvrijheid en zorg van de eigenaar!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 165,- per nacht voor 2 personen, incl. een op uw wensen afgestemd streekgericht ontbijt.

Arrangementen

Kunst en cultuur arrangement

1 x ontvangstproeverij
1 x kunstproeverij met tapasplank op de dag van aankomst
1 x overnachting
1 x ontbijt proeverij
Planetarium-Brasserie-voucher voor 2 personen.

€ 220,- op basis van 2 personen.

Zwerven door Noord Friesland

1 x ontvangstproeverij
1 x kunstproeverij met tapasplank
3 x overnachting
3 x ontbijt proeverij
1 x lunchpakket op één van de verblijfsdagen
1 x 3 gangen KunstKamer Traybake menu voor 2 personen
Planetarium-|Brasserie-voucher voor 2 personen.

€ 495,- op basis van 2 personen.

Waadhoekse ontdekkingstocht

1 x ontvangstproeverij
1 x kunstproeverij met tapasplank
2 x overnachting
2 x ontbijt proeverij
Planetarium-|Brasserie-voucher voor 2 personen.

€ 350,- op basis van 2 personen.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's