B&B KunstKamer Franeker


Je overnacht hier niet zomaar

Vijf jaar geleden startten Rob van Deelen en Yvonne Van Der Graaf hun ‘KunstKamer Franeker’. Hiermee hadden ze voor ogen om kunst en cultuur in de breedste zin van het woord onder de aandacht te brengen van iedereen die hiervoor open staat. Vijf jaar later breidden ze hun passie uit met ‘B&B KunstKamer Franeker’.

De B&B is een feestje en dat niet alleen vanwege de ruimte en alle comfort dat je er zult treffen, het heerlijke ontbijt en het hartverwarmende welkom ter plekke. Je wordt hier namelijk ook nog eens getrakteerd op een ‘kunstproeverij’: een presentatie - in 2D en 3D -van hedendaagse kunstmakers die een zeer belangrijke rol spelen in de sfeer van je verblijf. Zie het als een nadere kennismaking met de ruimte waarmee je je mag omringen tijdens je verblijf.

Maar nu even terug naar de B&B. Die is voor twee en niet zomaar ruim, maar bestaande uit 100 vierkante meters waarin het woon-, eet-, en slaapgedeelte in elkaar overlopen - en compleet met een ruime rolstoelvriendelijke, moderne douche-toiletruimte. De hele ruimte heeft een luxe en vooral ook een rustige uitstraling. De inrichting is smaakvol en - hoe kan het ook anders - je treft er volop werk van hedendaagse kunstmakers.

Er zijn voldoende zitmogelijkheden in de grote tuin rond het pand. Volop parkeergelegenheid op het eigen terrein en met de mogelijkheid om je elektrische fiets op te laden. Je auto opladen kan aan de overkant.

Een streekgerichte ontbijtproeverij is all-in en voor dat ontbijt word je uitgenodigd in de KunstKamer met ook weer heel veel te kijken en te proeven en te ervaren.

Type

B&B

Max. capaciteit 2
B&B KunstKamer Franeker Franeker, Friesland

Ster van de Elf Steden Franeker heeft sinds 1471 zijn stadsrechten en kent een rijke historie. De binnenstad wordt deels omringd door een prachtig bolwerk. Monumentale- en historische panden die vaak aan de fraaie grachten liggen, zijn er te kust en te keur. Het Koninklijk Eise Eisinga planetarium is absoluut een bezoekje waard. Zo ook de indrukwekkende middeleeuwse Martinikerk met zijn oude grafzerken en het in 1489 gebouwde stadskasteel ‘Martenastins’, waarin nu het bijzondere Museum Martena is gevestigd. In het Keats museum kun je nader kennismaken met één van Frieslands oudste sporten ‘kaatsen’. Buiten de stadsgrenzen wachten verschillende wandel-, fiets-, auto- en vaarroutes. Vlakbij zijn ook steden als Harlingen, Makkum, Leeuwarden, Bolsward en Dokkum. Nog meer kunst vind je in het Belvédère museum in Heerenveen of in het Fries- en/of keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Te veel om uit te kiezen misschien, maar vervelen doe je je hier in ieder geval niet.

Historie

Als de muren konden praten… Maar dat kunnen ze dus niet. Toch valt er heel wat te vertellen over de historie van het pand. Dat doen Rob en Yvonne met alle liefde en op een moment dat jou dat uitkomt, als je bij hen logeert.

B&B KunstKamer Franeker Rob van Deelen en Yvonne Van Der Graaf
Harlingerweg 45
8801 PA Franeker
Friesland
Nederland
+31 6 20989558
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van B&B KunstKamer Franeker
Slapen tussen kunstwerken (5/5) Geplaatst op 2023-09-11

Yvonne en Rob zijn kunstmakers, kunstkenners maar vooral zorgzaam. Wonen en slapen tussen een variatie van kunstwerken; dat onderstreept het woord bijzonder. We hebben geleerd van de Kunstproeverij en genoten van de gesprekken, de tapas en het luxe ontbijt. De details waarmee dit appartement is ingericht is echt fantastisch.

Heer (5/5) Geplaatst op 2023-09-06

Met mooi weer door Friesland fietsen en kunnen verblijven in B&B de Kunstkamer in Franeker ; Dichter bij de Hemel kom je niet !

Kunst en rust (5/5) Geplaatst op 2023-08-23

Wat is dat genieten! Zoveel ruimte gevuld met zorgvuldig gekozen kunst. Heerlijk ontbijt, fijne bedden en prima badkamer. Zoveel gastvrijheid en zorg van de eigenaar!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

Er zijn verschillende arrangementen.

  • Het basisarrangement bestaande uit 1 x ontvangstproeverij,1 x kunstproeverij met tapasplank, 1 x overnachting en 1 x ontbijtproeverij kost € 165,- voor 2 personen.

Aanbiedingen

Vier de herfst

Geldig: 01 Sep 2023 - 13 Oct 2023

Van 1 september tot 1 december kun je lekker lang genieten voor een zacht prijsje:

1 x ontvangstproeverij
1 x kunstproeverij met tapasplank
3 x overnachting
3 x ontbijt proeverij
2 x lunchpakket op de 1e en 2e verblijf dag

€ 390,- i.p.v. € 460,- op basis van 2 personen.

Of:

1 x ontvangstproeverij
1 x kunstproeverij met tapasplank
2 x overnachting
2 x ontbijt proeverij
1 x lunchpakket op de 2e verblijf dag

€ 265,- i.p.v. € 315,- op basis van 2 personen.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's