De Thuiskamer


Bij het Pikmeer

De Thuiskamer heeft twee gastenkamers. Beide tweepersoonskamers zijn sfeervol ingericht en daar waar mogelijk zijn authentieke details in ere hersteld. Beiden kamers hebben een eigen badkamer. Het ontbijt kan worden genuttigd in de gezellige huiskamer. Hier kunnen gasten zich ook terugtrekken rond de houtkachel of met een boek uit de bibliotheek genieten van het rustieke uitzicht op de 12e eeuwse st. Piterkerk.

De Thuiskamer is eveneens uitermate geschikt voor besloten diners van 6 tot 12 personen. Voor het diner wordt de huiskamer voorzien van een grote eettafel waaraan de gasten gedurende de avond een driegangen menu geserveerd krijgen. Gasten kunnen ook een picknickmand met vers, gezond en afwisselend eten bestellen. Iedereen die lekker wil eten, maar zelf geen zin of tijd heeft om te koken, kan een van de 6 verschillende manden bestellen (ontbijtmand, koffie/thee mand, lunchmand, borrel en dinermand).

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 4
De Thuiskamer Grou, Friesland

Grou ligt aan het Pikmeer en het Prinses Margrietkanaal. Dit typische waterdorp is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekend watersportcentrum (Grou wordt ook wel de hoofdstad van het Friese Waterland genoemd). Rond het Sint Piterfeest op 21 februari (in plaats van Sinterklaas) is een traditie opgebouwd met Friese sprookjes van onder meer Dr. Eeltsje Halbertsma: een bekende Grouster dorpsdokter, dichter en schrijver. De oude dorpskern van Grou is beschermd dorpsgezicht. ’s Zomers staat in Grou de zeilsport centraal. Zeer bekend is de GWS-Schouw. Het grootste evenement is ongetwijfeld het jaarlijkse Skûtsjesilen. De eerste wedstrijd van de competitie om het kampioenschap tussen de 14 Skûtsjes van de SKS wordt traditioneel in Grou gehouden. Grote aanrader in de buurt is het gebied de Alde Feanen. Dat werd in 2006 als voorlopig laatste Nationaal Park aangemerkt en begin 2007 als Natura 2000-gebied. Wat wil zeggen dat een natuurgebied zo bijzonder is dat het extra bescherming verdient. Weilanden, bos, wadden en strand bieden volop mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Leeuwarden en Drachten zorgen in de omgeving voor stedelijk vertier. Restaurants zijn er volop en in verschillende prijsklassen. Vier golfbanen zijn binnen een half uur te bereiken: BurgGolf St. Nicolaasga Legemeer (18 holes); Leeuwarder Golf Club de Groene Ster (18 holes); Heidemeer Golfclub Heerenveen (9 holes) en Lauswolt Golf & Country Club Beetsterzwaag (18 holes).

Historie

Dit prachtige Rijksmonumentje dateert uit 1654 en is, samen met de naast gelegen Diaconie woning aan de Huzebosk, de oudste woning van Grou. De woningen behoorden destijds tot de Nederlands Hervormde kerk en liggen direct onder de vleugels van de 12e Eeuwse Sint Piterkerk aan de Hofsgreft. Het kerkhof wordt overigens al sinds 1860 niet meer gebruikt als begraafplaats. Tussen de beiden diaconiewoningen staat het Poorthuis. Dit stukje Grou, gelegen in hartje centrum, beleef je de sfeer van weleer. Je waant je in een compleet andere omgeving dan in het centrum van het druk bezochte charmante en gezellige watersportdorp met zijn vele winkels. Het pand, de plek en de locatie zijn uniek en hebben in de loop der eeuwen diverse functies gehad. Vanaf maart 2011 biedt het onderdak aan B&B De Thuiskamer.

De Thuiskamer Fraukje Bruggink
Hoofdstraat 31
9001 AP Grou
Friesland
Nederland
+31 6 22608247
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van De Thuiskamer
Super! (5/5) Geplaatst op 2018-04-23

Wat een mooie B&B in hartje Grou! Heerlijke bedden en een heerlijk uitgebreid ontbijt. Ook de gastvrouw is heel erg hartelijk mee levend, want door misverstand was onze auto weggesleept, maar de gastvrouw bood aan om ons naar Leeuwarden te brengen waar de auto stond geparkeerd. Heel erg attent Froukje! Nogmaals super bedankt!!

Beoordeling over De Thuiskamer (5/5) Geplaatst op 2016-07-11

Buitengewoon goed! Door een fout onzerzijds hadden wij even een laptop nodig. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, stelde de gastvrouw haar laptop ter beschikking. Zeer gastvrij, schoon, comfortabel en met oog voor detail. Met recht draagt het de naam 'De Thuiskamer'.

Beoordeling over De Thuiskamer (5/5) Geplaatst op 2015-08-25

Leuk gelegen in hartje Grou biedt deze B&B een hele fijne slaapplek in een mooi oud pand recht tegenover de kerk. De gemeenschappelijke ruimtes zijn gezellig en heel compleet ingericht. Er staat letterlijk een heel huis tot je beschikking. 's Ochtends krijg je een heerlijk uitgebreid Fries ontbijt waar je gerust een hele dag op kan teren. Van ons krijgt de Thuiskamer een 10!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 99,- per nacht inclusief ontbijt. (excl. toeristenbelasting)
  • Babybedje € 7,50 (0-12 jaar)
  • Kinderbed € 12,50 (3-12 jaar)
  • Besloten diner (minimaal vanaf 6 personen) v.a. € 25,- p.p.
  • High Tea of High Wine (minimaal vanaf 6 personen) v.a. € 17,50 p.p.  
  • Gevulde picknickmand vanaf € 10,00 p.p. (minimaal afname 2 personen).
  • Diverse workshops en proeverijen opmaat mogelijk.

Arrangementen

Bruidsarrangement geheel exclusief totaal à € 195,-.

Breng uw huwelijksnacht door in De Thuiskamer: op een dyllische plek met een unieke sfeer kunt u voor het knapperend haardvuur met een heerlijk glas wijn samen nog even nagenieten!

Het arrangement omvat:
- Persoonlijke ontvangst
- De hele B&B is voor exclusief gereserveerd
- Champagne en bloemen
- Persoonlijke attentie en uitgebreid Fries ontbijt
- Heerlijk uitslapen, uitchecktijd pas om 13.00 uur.

Tip 1! Ook heeft u de mogelijkheid om een extra nacht bij te boeken. Inclusief een romantisch tochtje met de sloep en goed gevulde picknickmand. Meerprijs € 165,-.

Tip 2! Het is ook mogelijk om aan de overkant in de prachtige 12e-eeuwse Sint Piterkerk uw huwelijksvoltrekking te laten plaats vinden, zowel het Kerkelijke als het Burgelijk huwelijk.

Mata Hari arrangement De Thuiskamer


MATA HARI ARRANGEMENT DE THUISKAMER € 230,-
In samenwerking met het Fries museum kunt u heerlijk relaxt genieten van het Mata Hari arrangement.

Wie is Mata Hari
Mata Hari: de mythe en het meisje. Precies honderd jaar na haar dood vertelt het museum voor het eerst het volledige levensverhaal van dit icoon. Het is de grootste tentoonstelling ooit over het dramatische leven van Margaretha Geertruida Zelle. Het meisje uit Leeuwarden groeide aan het begin van de vorige eeuw uit tot de wereldberoemde danseres Mata Hari. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd ze door de Franse geheime dienst opgepakt en geëxecuteerd op verdenking van spionage. Bezoekers leren de vele kanten van deze mysterieuze vrouw kennen. Ze ontmoeten een liefhebbende moeder, beleven haar glorieuze opkomst in de danstheaters van Parijs en ontdekken het web vol van intriges waar ze uiteindelijk in verstrikt raakt.

Ontdek en beleef samen met De Thuiskamer Mata Hari
2x overnachting
2x ontbijt
2x entree Mata Hari expositie
1x Fles wijn voor bij de houtkachel in De Thuiskamer

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's