De Thuiskamer


Bij het Pikmeer

De Thuiskamer heeft twee gastenkamers. Beide tweepersoonskamers zijn sfeervol ingericht en daar waar mogelijk zijn authentieke details in ere hersteld. Beiden kamers hebben een eigen badkamer. Het ontbijt kan worden genuttigd in de gezellige huiskamer. Hier kunnen gasten zich ook terugtrekken rond de houtkachel of met een boek uit de bibliotheek genieten van het rustieke uitzicht op de 12e eeuwse st. Piterkerk.

De Thuiskamer is eveneens uitermate geschikt voor besloten diners van 6 tot 12 personen. Voor het diner wordt de huiskamer voorzien van een grote eettafel waaraan de gasten gedurende de avond een driegangen menu geserveerd krijgen. Gasten kunnen ook een picknickmand met vers, gezond en afwisselend eten bestellen. Iedereen die lekker wil eten, maar zelf geen zin of tijd heeft om te koken, kan een van de 6 verschillende manden bestellen (ontbijtmand, koffie/thee mand, lunchmand, borrel en dinermand).

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 4
De Thuiskamer Grou, Friesland

Grou ligt aan het Pikmeer en het Prinses Margrietkanaal. Dit typische waterdorp is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekend watersportcentrum (Grou wordt ook wel de hoofdstad van het Friese Waterland genoemd). Rond het Sint Piterfeest op 21 februari (in plaats van Sinterklaas) is een traditie opgebouwd met Friese sprookjes van onder meer Dr. Eeltsje Halbertsma: een bekende Grouster dorpsdokter, dichter en schrijver. De oude dorpskern van Grou is beschermd dorpsgezicht. ’s Zomers staat in Grou de zeilsport centraal. Zeer bekend is de GWS-Schouw. Het grootste evenement is ongetwijfeld het jaarlijkse Skûtsjesilen. De eerste wedstrijd van de competitie om het kampioenschap tussen de 14 Skûtsjes van de SKS wordt traditioneel in Grou gehouden. Grote aanrader in de buurt is het gebied de Alde Feanen. Dat werd in 2006 als voorlopig laatste Nationaal Park aangemerkt en begin 2007 als Natura 2000-gebied. Wat wil zeggen dat een natuurgebied zo bijzonder is dat het extra bescherming verdient. Weilanden, bos, wadden en strand bieden volop mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Leeuwarden en Drachten zorgen in de omgeving voor stedelijk vertier. Restaurants zijn er volop en in verschillende prijsklassen. Vier golfbanen zijn binnen een half uur te bereiken: BurgGolf St. Nicolaasga Legemeer (18 holes); Leeuwarder Golf Club de Groene Ster (18 holes); Heidemeer Golfclub Heerenveen (9 holes) en Lauswolt Golf & Country Club Beetsterzwaag (18 holes).

Historie

Dit prachtige Rijksmonumentje dateert uit 1654 en is, samen met de naast gelegen Diaconie woning aan de Huzebosk, de oudste woning van Grou. De woningen behoorden destijds tot de Nederlands Hervormde kerk en liggen direct onder de vleugels van de 12e Eeuwse Sint Piterkerk aan de Hofsgreft. Het kerkhof wordt overigens al sinds 1860 niet meer gebruikt als begraafplaats. Tussen de beiden diaconiewoningen staat het Poorthuis. Dit stukje Grou, gelegen in hartje centrum, beleef je de sfeer van weleer. Je waant je in een compleet andere omgeving dan in het centrum van het druk bezochte charmante en gezellige watersportdorp met zijn vele winkels. Het pand, de plek en de locatie zijn uniek en hebben in de loop der eeuwen diverse functies gehad. Vanaf maart 2011 biedt het onderdak aan B&B De Thuiskamer.

De Thuiskamer Fraukje Bruggink
Hoofdstraat 31
9001 AP Grou
Friesland
Nederland
+31 6 22608247
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van De Thuiskamer
Super! (5/5) Geplaatst op 2018-04-23

Wat een mooie B&B in hartje Grou! Heerlijke bedden en een heerlijk uitgebreid ontbijt. Ook de gastvrouw is heel erg hartelijk mee levend, want door misverstand was onze auto weggesleept, maar de gastvrouw bood aan om ons naar Leeuwarden te brengen waar de auto stond geparkeerd. Heel erg attent Froukje! Nogmaals super bedankt!!

Beoordeling over De Thuiskamer (5/5) Geplaatst op 2016-07-11

Buitengewoon goed! Door een fout onzerzijds hadden wij even een laptop nodig. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, stelde de gastvrouw haar laptop ter beschikking. Zeer gastvrij, schoon, comfortabel en met oog voor detail. Met recht draagt het de naam 'De Thuiskamer'.

Beoordeling over De Thuiskamer (5/5) Geplaatst op 2015-08-25

Leuk gelegen in hartje Grou biedt deze B&B een hele fijne slaapplek in een mooi oud pand recht tegenover de kerk. De gemeenschappelijke ruimtes zijn gezellig en heel compleet ingericht. Er staat letterlijk een heel huis tot je beschikking. 's Ochtends krijg je een heerlijk uitgebreid Fries ontbijt waar je gerust een hele dag op kan teren. Van ons krijgt de Thuiskamer een 10!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

Als B&B De Thuiskamer

Per nacht, per kamer & inclusief ontbijt. (excl. toeristenbelasting)
* € 110,-   ( 1 Oktober - 31 Maart)
* € 125,-   ( 1 Mei - 30 September)

* €   7,50  Babybedje (0-12 jaar)
* € 12,50  Kinderbed inclusief ontbijt (3-12 jaar)
* € 25,00  Extra bed incl. ontbijt (>12 jaar)
* € 12,50  p.p. Gevulde picknickmand (min. afname 2 personen).

Als Vakantiehuis De Thuiskamer, minimaal verblijf van 3 nachten voor 4 personen.

* € 165 per nacht, €   999 per week (1 Oktober- 31 Maart)
* € 195 per nacht, € 1350 per week (1 Mei - 30 September)

Arrangementen

Zeil- & Sloep arrangement € 625

ZEIL- SLOEP ARRANGEMENT

Wat is er mooier dan zeilen over de Friese meren. De rust, de wind, het geluid van de wind in de zeilen en het kabelende water.De watersportdorpen Grou, Akkrum, Earnewald, Warten, Wergea, Irnsum en Terherne hebben in de loop der eeuwen niets van hun charme verloren. Heden en verleden gaat hier hand in hand en vanaf het water is het een waanzinnige belevenis.

Maar ook natuurpark de Alde Feanen is een ware oase van natuur en rust om doorheen te varen. Met de zeilboot veel valse winden maar met een sloep een waar genot om door de kleine sloten en vaarten te varen.

Dit arrangementen biedt u een belevenis die u niet mag missen.
Ervaar hoe prachtig ons waterrijke Friesland is?

Het Zeil- Sloep arrangement De Thuiskamer omvat:

·       3x Overnachting
·       3x Een uitgebreid Fries ontbijt
·       1x dag Valk huur
·       1x dag Sloep huur
·       1x Vaarkaart Grou
·       1x koffie/thee picknickmand à la De Thuiskamer

Een arrangement om Ultiem te genieten
Heeft u speciale dieetwensen, allergieën horen wij dit graag en vervullen deze daar waar mogelijk.

Hier bent u UIT en toch THUIS!

Let op!
De arrangementsprijzen zijn gebaseerd op een verblijf met twee personen.

 

Midweek Arrangement € 549

MIDWEEK ARRANGEMENT

Genieten in het oudste huis van Grou, bijna 400 jaar. Hier kunt u wandelen, fietsen, varen of juist niks doen. Met een boek uit de bibliotheek voor de haard of lekker buiten in het zonnetje op het binnen terras en laat u ’s avonds culinair verwennen in een van de vele restaurants die Grou rijk is.De Thuiskamer is er voor u, een verblijf waar u zich thuis voelt. Midden in het centrum waar alles zich op kruipafstand bevindt en op nog geen 100 meter van het water.

Met dit arrangementen krijgt u de kans te genieten, kennis te maken met Grou, uit te rusten en ziet en ervaart u hoe prachtig ons waterrijke Friesland is?

Het Mid-week arrangement omvat:

·       4x Overnachting
·       4x Een uitgebreid Fries ontbijt, met iedere dag een wisselende verrassing
·       Fles wijn voor op het terras of bij de houtkachel.
·       Friese borrelplank De Thuiskamer voor 2 personen
·      Historische Wandelingen door Grou
·      Kunst op straat Grou kaart

Relax, niks moet, het mag!

Grou beschikt over 21 horeca zaken, met een enorme variëteit waarin ik u graag adviseer en met veel liefde en plezier de gewenste reservering voor u maak.
Heeft u speciale wensen of bent u gebonden aan een dieet en/of allergieën, hoor ik het graag en vervul ik uw wens daar waar mogelijk.

Hier bent u UIT en toch THUIS!

Let op!
De arrangementsprijzen zijn gebaseerd op een verblijf met twee personen.

Fiets Arrangement € 299

FIETS ARRANGEMENT

Wat is er mooier dan Fietsen door het prachtige Friese land en de fietsen staan klaar!

De watersportdorpen Grou, Akkrum, Earnewald, Warten, Wergea, Irnsum en Terherne hebben in de loop der eeuwen niets van hun charme verloren. Heden en verleden gaat hier hand in hand en vanaf, langs en over het water is het een waanzinnige belevenis.

Maar ook natuurpark de Alde Feanen is een ware oase van natuur en rust om doorheen te varen of te fietsen.

Het bijzondere van de pontjes-route “De 8 van Grou” met de fiets is dat u onderweg regelmatig vaarwater tegenkomt waar veelal vrijwilligers met hun pont gereed staan om u naar de overkant te varen. Varen met de pont geeft een extra dimensie aan uw fietstocht.

Het Fiets arrangement De Thuiskamer omvat:
·       2x Overnachting
·       2x Een uitgebreid Fries ontbijt
·       1x dag fietshuur
·       1x koffie/thee picknickmand à la De Thuiskamer

Een onvergetelijk verblijf met een belevenis die u niet mag missen!

Uw arrangement uitbreiden?
Geef uw wensen door en wij vervullen deze daar waar mogelijk.

Hier bent u UIT en toch THUIS!

Let op!
De arrangementsprijzen zijn gebaseerd op een verblijf met twee personen.

Fiets- Sloep Arrangement € 549

FIETS- SLOEP ARRANGEMENT

Genieten van het Friese land?

Wat is er mooier dan varen over de Friese meren en fietsen door het prachtige Friese land? Dezelfde omgeving met een compleet verschillende ervaring en zichtlijnen.
Wij combineren fietsen en varen voor u, met prachtige sloeproutes en De pontjes-route “De 8 van Grou”

Het Fiets-sloep arrangement De Thuiskamer omvat:
- 3x Overnachting
- 3x Een uitgebreid Fries ontbijt
- 1x dag fietshuur
- 1x dag sloephuur
- 2x koffie/thee picknickmand à la De Thuiskamer
- 1x vaarkaart Grou

Met dit arrangementen krijgt u een Friese belevenis die u niet mag missen. Ervaar hoe prachtig ons Friesland is per sloep en fiets.

Hier bent u UIT en toch THUIS!

Let op!
De arrangementprijzen zijn gebaseerd op een verblijf met twee personen.

Zeilarrangement De Thuiskamer

ZEIL ARRANGEMENT

Wat is er mooier dan varen over de Friese meren met een zeilboot over de prachtige Friese wateren?  De rust, de wind en het kabbelende water. Uniek hoe u dwars door de dorpen Akkrum, Earnewald, Warten, Wergea, Irnsum en Terherne kunt varen. Deze oude Friese dorpjes hebben in de loop der eeuwen niets van hun charme verloren. Heden en verleden gaan hier hand in hand en vanaf het water is het een waanzinnige belevenis. Vanuit Grou, de ‘Poort’ naar Natuurpark d’Alde Feanen, vaart u door een oase van natuur en rust, maar pas op voor de valse winden.

Met dit arrangementen krijgt u een belevenis die u niet mag missen en u ziet, ervaart hoe prachtig ons waterrijke Friesland is?

Het zeil arrangement De Thuiskamer omvat:  • 2x Overnachting

  • 2x Een uitgebreid Fries ontbijt

  • 1x dag huur valk (inclusief buitenboord motor)

  • 1x Vaarkaart Grou

  • 1x koffie/thee picknickmand à la De ThuiskamerEen prachtig arrangement met een onvergetelijk verblijf!


Hier bent u UIT en toch THUIS!


Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's