Slot Loevestein


Door Unesco tot werelderfgoed benoemd

In het oer-Hollandse rivierenlandschap, daar waar Maas en Waal samenkomen vind je de vesting van Slot Loevestein alwaar je in een prachtige oude commandeurswoning vorstelijk kunt overnachten in een van de drie luxe kamers of in het pittoreske soldatenhuisje. In dat soldatenhuisje woonden vroeger twee hele gezinnen. Nu is het comfortabel ingericht voor z’n tweetjes en daarvoor staan twee verdiepingen tot je beschikking. Met een toilet op de begane grond en douche en slaapkamer op de eerste verdieping en vanuit elke verdieping uitzicht op het kasteel.

En dan nu door naar de kamers. De officierskamer om mee te beginnen, is lekker luxe. Met een tweepersoonsbed en een badkamer met bad, douche en toilet en een prachtig uitzicht op het kasteel én de Waal. Er is hier de mogelijkheid om één of twee extra bedden bij te plaatsen. De commandeurskamer is vergelijkbaar met de officierskamer en ziet uit op het kasteel. Ook hier is de mogelijkheid om één of twee extra bedden bij te plaatsen. De commieskamer tot slot, heeft alleen een douche terwijl het privétoilet op de gang is. Hier kijk je uit op de tuinen van de soldatenhuisjes.

Het ontbijt met biologische- en streekproducten staat voor je klaar in de ontbijtkamer. Er zijn veel eetgelegenheden in de nabij gelegen vestingsteden. Reserveer een watertaxi en vaar naar Woudrichem of Gorinchem voor een heerlijk avondje uit. De watertaxi brengt je na het diner weer terug naar de vesting van Slot Loevestein.

Type

B&B

Max. capaciteit 12
Slot Loevestein Poederoijen, Gelderland

Hoewel er op Loevestein genoeg te doen en te beleven valt, kun je ook genieten van de natuur en het rivierenlandschap in de omgeving. Fiets- en wandelmogelijkheden zijn er volop. Cultuur en vertier kan worden gevonden in Woudrichem of Gorinchem en ietsje verder weg, Den Bosch en Utrecht.

Historie

Ridder Dirc Loef van Horne liet hier, waar Maas en Waal samenkomen, in 1358 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig onderdeel van de Hollandse Waterlinie en door Unesco op de werelderfgoedlijst geplaatst en ook nog eens ideaal voor een overnachting op stand of een uitje. Voor dat laatste is in het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp van alles te beleven. In het museum leer je over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens en in de kelder kun je de ervaring van hoogwater voelen. Iedereen krijgt een sleutel om alles mee te kunnen ontdekken. 

Slot Loevestein Daphne Mommersteeg en Chantal Nederveen
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Gelderland
Nederland
+ 31 183 447171
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Slot Loevestein

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Soldatenhuisje € 199,-.
  • Commieskamer € 159,-.
  • Overige twee kamers € 239,-.
  • Prijzen op basis van 1 of 2 personen en inclusief ontbijt.
  • Niet inbegrepen in de kamerprijs: reserveringskosten (€ 10 per boeking), toeristenbelasting (€ 2,57 p.p.p.o.)

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's