Landgoed Matanze


Historische pracht

Een door eikenbomen omzoomde oprijlaan leidt naar dit historische landgoed aan de oevers van de IJssel en aan de rand van de Veluwe. Dit indrukwekkende geheel bestaat uit een hoofdgebouw, koetshuis, theehuis, monumentale kassen, diverse vijverpartijen en een oude dienstwoning. Verscholen tussen het groen vind je een Engelse landschapstuin met diverse uitheemse boomsoorten en een overgebleven monumentale heksenkring van lindebomen. 

Niet verwonderlijk dus dat eigenaar Alexander van Rijckevorsel van Kessel en zijn vrouw Mirjam talrijke verzoeken kregen om te kunnen overnachten op De Matanze. Een en ander leidde ertoe dat van de 17e eeuwse dienstwoning een sfeervolle, witgepleisterde B&B met ruime, comfortabele leef- en slaapvertrekken werd gemaakt. Op de kamers zijn zaken als minibar, airconditioning, koffie/thee voorzieningen, handdoeken, haardroger, doucheartikelen, TV, kluisje en Wifi standaard. De luxe elektrische boxspring bedden kunnen op verzoek uit elkaar worden gezet.

De klassieke Jachtkamer is de meest royale van alle kamers. Deze kamer heeft een grote luxe badkamer met ligbad en regendouche die naast de kamer op de gang gelegen is. Op de kamer is een wastafel met warm en koud water. Kamer Hertenzicht is een gezellige kamer die uitzicht biedt in twee richtingen, waaronder de hertenweide. Deze kamer deelt de badkamer met de Jachtkamer. Daarom worden deze twee kamers uitsluitend aan één en hetzelfde gezelschap verhuurd en kunnen ze kamers ook als familiekamer geboekt worden. Kamer Koetshuis ligt romantisch onder de dakspanten, aangrenzend aan het koetshuis en heeft een luxe badkamer met douche en toilet. Er staat een comfortabel bankje en een bureau. De Terraskamer is lekker licht en gesitueerd op de begane grond met direct toegang tot een ruim zonnig terras. Aansluitend is er een eigen badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. 

Alle kamers tezamen kunnen ook worden gehuurd als comfortabel vakantiehuis voor 8 tot 9 personen.In dat geval horen de zonnige zitkamer, gezellige woonkeuken en de aparte ontbijt/vergaderruimte er natuurlijk ook bij. Vanuit de keuken heb je overigens toegang tot een ruim en zonnig terras met een open vuurplaats en uitzicht op de hertenweide. Om het grote genieten compleet te maken is er ook nog eens een golfbaan en kun je exclusief gebruikmaken van de jacuzzi en de sauna of een ontspannende massage boeken.

De Matanze is uitstekend toegerust voor allerlei meetings en bijeenkomsten.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 9
Landgoed Matanze Terwolde, Gelderland

Wandelen en fietsen kan hier volop en als gast van Matanze kun je ook nog eens gebruikmaken van de zes-holes golfbaan - alle gras- en zandbunkers zijn mooi geïntegreerd in het landschap, de langste hole is maar liefst 118 meter en ook voor de lagere handicappers is het een uitdagende baan. In de buurt zijn verschillende restaurants. Terwijl er aan natuurschoon hier geen gebrek is, wacht ‘gastvrije Hanzestad’ en ‘koekstad’ Deventer op een steenworp afstand. Hier kun je naar hartenlust winkelen, lunchen en dineren, naar de markt gaan en genieten van de tal van bezienswaardigheden. In Apeldoorn wacht onder meer Paleis het Loo en ook Zutphen is vlot bereikbaar.

 

Historie

Dit landgoed heeft een rijke historie die vele eeuwen teruggaat en bestaat uit een hoofdgebouw, koetshuis, theehuis, monumentale kassen, diverse vijverpartijen en een oude dienstwoning. Verscholen tussen het groen vind je een Engelse landschapstuin met diverse uitheemse boomsoorten en een overgebleven monumentale heksenkring van lindebomen. Overnachten doe je in de 17e eeuwse dienstwoning.

Landgoed Matanze Jhr. Alexander R.T. van Rijckevorsel van Kessel
Deventerweg 10
7396 AX Terwolde
Gelderland
Nederland
+31 571 292623 of +31 6 51419000
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Landgoed Matanze

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Van € 139,- tot € 189,- per kamer voor 2 personen, inclusief ontbijt.
  • Familiekamer € 395,- per nacht voor 5 personen, inclusief ontbijt.
  • Vakantiehuis € 725,- per nacht tot 8 personen, exclusief ontbijt

 

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's