Vakantiehuis VADO


Als ware het een moderne brandschildering

Het Wad wacht hier op een steenworp afstand en stad Groningen ligt 25 km zuidwaarts. Kantens heet het dorp waar de reis naartoe gaat; een kleine radiale wierde met zo’n 700 inwoners. Aan de noordzijde van het dorp ligt, tegen de flank van de wierde en enigszins ingegraven, de voormalige busgarage van de VADO. Aan de straatzijde valt de expressionistische bakstenen gevel op. Achter de gevel wacht een bijzonder vakantiehuis voor twee. Grenzend aan het naastgelegen plein en omsloten door de tuin.

Het ingebouwde interieur, absoluut van alle gemakken voorzien, is hedendaags monumentaal te noemen met een knipoog naar de jaren ’30. Op de begane grond tref je een entree met separaat toilet en een grote woonruimte waaraan keuken en bijkeuken grenzen. Via de makkelijk beloopbare trap wordt de ruime comfortabele slaapkamer met badkamer en ingebouwde kasten bereikt.

De keuken is zeer compleet, de bijkeuken onder meer uitgerust met een wasmachine. Verder is het huis voorzien van wand- en vloerverwarming, een slim ventilatiesysteem, wifi en TV/internet.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 2
Vakantiehuis VADO Kantens, Groningen

Wandelen, fietsen, uitwaaien en genieten. Met het Wad op een steenworp afstand moet dat geen probleem zijn. De stad Groningen, met winkels, terrassen, musea, restaurants en kroegjes is zeer vlot te bereiken. Een supermarkt, drogist en bakker vind je op 4 km. afstand in Middelstum. In Westerwijtwerd is het Huiskamercafé de moeite waard en een streekproductenmarkt vind je op de borg Ewsum. In Onderdendam kun je lekker eten bij Restaurant de Molenaar.

Historie

In 2005 kopen Harry en Marion Haak dit pand met als doel er te gaan wonen en werken. Het verkeert echter in erbarmelijke staat en de restauratie die hun droom kan verwezenlijken zal ruim vijftien jaar vergen. Temeer omdat ook het nodige gedaan moet worden met het oog op de aardbevingen. Inmiddels zijn de werkzaamheden achter de rug en kan het genieten beginnen. Het vakantiehuis kwam in de voormalige busstalling, ofwel de remise. Achter de grote toegangsdeuren zit een glazen pui met toegang. Daarop is in groentinten een foto van een reisgezelschap uit begin jaren ’30 geprojecteerd als ware het een moderne brandschildering. Met de herbestemming tot vakantiehuis is de geschiedenis rond. De voormalige busremise is zelf vakantiebestemming geworden.

Vakantiehuis VADO Harry Haak
Pastorieweg 24
9995 PN Kantens
Groningen
Nederland
+31 595 552233 of +31 6 12637573
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Vakantiehuis VADO
Fantastisch! (5/5) Geplaatst op 2021-08-16

Er gaat niets boven Groningen. Deze prachtige provincie ontdekken kan heel goed met deze accommodatie als uitvalsbasis. Fietsen in het Hogeland, een dagje Groningen. En dan ‘thuis’ komen in dit fantastische vakantiehuis. Mooi gerestaureerd, alles klopt gewoon.

Een parel op het Groninger land (5/5) Geplaatst op 2021-06-13

Eigenzinnig en modern ingericht, van alle gemakken voorzien en met vele verwijzingen naar het bijzondere verleden van deze unieke plek. In dit vakantiehuis is werkelijk over elk detail nagedacht. En een prachtige fiets- en wandelomgeving!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Hoogseizoen € 125,- per nacht, incl. beddengoed, handdoeken en schoonmaken.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's