Vakantiehuis VADO


Als ware het een moderne brandschildering

Het Wad wacht hier op een steenworp afstand en stad Groningen ligt 25 km zuidwaarts. Kantens heet het dorp waar de reis naartoe gaat; een kleine radiale wierde met zo’n 700 inwoners. Aan de noordzijde van het dorp ligt, tegen de flank van de wierde en enigszins ingegraven, de voormalige busgarage van de VADO. Aan de straatzijde valt de expressionistische bakstenen gevel op. Achter de gevel wacht een bijzonder vakantiehuis voor twee. Grenzend aan het naastgelegen plein en omsloten door de tuin.

Het ingebouwde interieur, absoluut van alle gemakken voorzien, is hedendaags monumentaal te noemen met een knipoog naar de jaren ’30. Op de begane grond tref je een entree met separaat toilet en een grote woonruimte waaraan keuken en bijkeuken grenzen. Via de makkelijk beloopbare trap wordt de ruime comfortabele slaapkamer met badkamer en ingebouwde kasten bereikt.

De keuken is zeer compleet, de bijkeuken onder meer uitgerust met een wasmachine. Verder is het huis voorzien van wand- en vloerverwarming, een slim ventilatiesysteem, wifi en TV/internet.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 2
Vakantiehuis VADO Kantens, Groningen

Wandelen, fietsen, uitwaaien en genieten. Met het Wad op een steenworp afstand moet dat geen probleem zijn. De stad Groningen, met winkels, terrassen, musea, restaurants en kroegjes is zeer vlot te bereiken. Een supermarkt, drogist en bakker vind je op 4 km. afstand in Middelstum. In Westerwijtwerd is het Huiskamercafé de moeite waard en een streekproductenmarkt vind je op de borg Ewsum. In Onderdendam kun je lekker eten bij Restaurant de Molenaar.

Historie

In 2005 kopen Harry en Marion Haak dit pand met als doel er te gaan wonen en werken. Het verkeert echter in erbarmelijke staat en de restauratie die hun droom kan verwezenlijken zal ruim vijftien jaar vergen. Temeer omdat ook het nodige gedaan moet worden met het oog op de aardbevingen. Inmiddels zijn de werkzaamheden achter de rug en kan het genieten beginnen. Het vakantiehuis kwam in de voormalige busstalling, ofwel de remise. Achter de grote toegangsdeuren zit een glazen pui met toegang. Daarop is in groentinten een foto van een reisgezelschap uit begin jaren ’30 geprojecteerd als ware het een moderne brandschildering. Met de herbestemming tot vakantiehuis is de geschiedenis rond. De voormalige busremise is zelf vakantiebestemming geworden.

Vakantiehuis VADO Harry Haak
Pastorieweg 24
9995 PN Kantens
Groningen
Nederland
+31 595 552233 of +31 6 12637573
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Vakantiehuis VADO
Je raakt niet uitgekeken op de charme van dit huis (5/5) Geplaatst op 2022-09-09

Vakantiehuis VADO is een juweel. Binnen een oude busremise van het voormalige busbedrijf V.A.D.O. heeft de architect en eigenaar Harry Haak een nieuw huis ingepast. Maar ondanks het nieuwe huis binnen het omhulsel van het oude pand ademt het vakantiehuis nog steeds de sfeer van de oude remise. Zo is de vloer op de begane grond betegeld met oude straatsteentjes, zij het dat er nu een luxe vloerverwarming onder ligt. Daarnaast is de grote poort een soort kunstwerk geworden doordat er op de nieuwe glazen pui een enorm uitvergrote foto geprojecteerd is van een reisgezelschap van jonge mannen en vrouwen uit vervlogen tijden die met de busmaatschappij V.A.D.O. op reis waren. Het hele vakantiehuis is met grote zorgvuldigheid, creativiteit en oog voor het kleinste detail gebouwd. Je raakt niet uitgekeken op de charme van dit huis. De meubels zijn hoogwaardige Nederlandse en Italiaanse design ontwerpen en de keuken en badkamers zijn unieke, zelfontworpen units. De woon- en eetkamer op de begane grond is heel fors van omvang. De zwevende trap brengt je naar de grote open slaapkamer op de bovenverdieping waar een tweede badkamer met douche en wc is ingebouwd. Het grote bed is zeer comfortabel met een hoge instap en onder het bed bevindt zich discrete verlichting met bewegingsmelder voor degene die er 's nachts uit moet. Geniaal bedacht!! Vakantiehuis V.A.D.O. is ideaal voor 2 personen. Het huis biedt alle comfort, het is goed geïsoleerd, constant op comfortabele temperatuur verwarmd en je kunt genieten van de rust die hier heerst. In de omgeving kun je heerlijk fietsen of wandelen. De omliggende dorpen en steden zijn deels heel pittoresk en je vindt hier prachtige oude kerken, veelal uit de 11e tot 14e eeuw en zeer divers in stijl. Maar er is meer te ontdekken. Harry vertelde dat in de provincie Groningen meer Amsterdamse School gebouwen te vinden zijn dan in Amsterdam. Dank je wel, Harry, dat je dit prachtige huis voor vakantiegangers openstelt.

Fantastisch! (5/5) Geplaatst op 2021-08-16

Er gaat niets boven Groningen. Deze prachtige provincie ontdekken kan heel goed met deze accommodatie als uitvalsbasis. Fietsen in het Hogeland, een dagje Groningen. En dan ‘thuis’ komen in dit fantastische vakantiehuis. Mooi gerestaureerd, alles klopt gewoon.

Een parel op het Groninger land (5/5) Geplaatst op 2021-06-13

Eigenzinnig en modern ingericht, van alle gemakken voorzien en met vele verwijzingen naar het bijzondere verleden van deze unieke plek. In dit vakantiehuis is werkelijk over elk detail nagedacht. En een prachtige fiets- en wandelomgeving!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Hoogseizoen € 132,- en laagseizoen € 124,- per nacht, incl. beddengoed, handdoeken en schoonmaken.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's