Hotel Abdijhof Thorn


In de schaduw van de Abdijkerk

Suites, Pottehuuskes - vakantiehuisjes met alles erop en eraan -, een restaurant en een meer dan warm welkom in een omgeving van wijngaarden, de rivier de Maas en een adembenemende natuur. Welk buitenland we hier bedoelen? Nee hoor. Gewoon Nederland. Weliswaar op een plek waar het buitenland nooit ver weg is, want in het diepe zuiden, maar toch echt gewoon in Nederland.

Bij de Abdijhof verblijf je in de schaduw van de Abdijkerk, in het hart van het ‘Witte Stadje’ en je kunt er kiezen uit luxe tweepersoons hotelappartementen en pottehuuskes. Met name die laatsten zijn erg geschikt voor een langer verblijf en ingericht voor twee of vier gasten. Qua inrichting verschillen alle suites en huisjes van elkaar. Maar wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze opvallend ruim, comfortabel en sfeervol zijn, met super goede bedden, airco en wifi, compleet ingerichte keukens en badkamers en met voor elk een privé buitenruimte. De drie suites vind je op de eerste en tweede etage van het voormalige keukengebouw van het paleiscomplex van de vorstin-abdis en haar hofhouding. De twee zelfstandige huisjes in het oude begijnhofje achter het hotel.

In de voormalige hofkeukens van het paleis van vorstin-abdis Maria Cunegonda van Saksen, klinkt tegenwoordig opnieuw het gerammel van potten en pannen en kun je je te buiten gaan bij restaurant Hofferkeukens dat zowel open is voor lunch als diner. De keuken is eerlijk en de gerechten gevarieerd en eigentijds.

Type

Vakantiehuis, Boutique Hotel

Max. capaciteit 12
Hotel Abdijhof Thorn Thorn, Limburg

Of er iets te doen en te beleven valt in de omgeving van Abdijhof? Thorn is op zich al een belevenis met z’n historische witte panden, straten en steegjes van maaskeien en de majestueuze Abdijkerk die overal bovenuit torent. En met de weidse Maasplassen en de groene natuur van RivierPark Maasvallei als achtertuin, is er ook aan natuur geen gebrek. Dankzij het uitgebreide knooppuntennetwerk is het bovendien heel gemakkelijk om de omgeving te voet of op de fiets te verkennen en voor je het weet ben je in het buitenland, want België en Duitsland zijn vlakbij. Shoppen, cultuur snuiven en uitgaan kun je tot slot in Maastricht, Roermond (Designer Outlet) of het Belgische Hasselt.

Historie

Ooit was Thorn, waarvan de historie teruggaat tot de late tiende eeuw, een ministaatje, met een vorstin-abdis aan het hoofd. Zij werd bijgestaan door een kapittel van veertien stiftdames en zes kanunniken. Toch was Thorn geen vorstendom maar een vrije rijksheerlijkheid die rechtstreeks onder bescherming stond van de keizer van het Duitse Rijk. Als gast van de Abdijhof verblijf je in het voormalig keukengebouw van het paleiscomplex van Maria Cunegonda van Saksen die in 1776 vorstin-abdis van Thorn werd.

Hotel Abdijhof Thorn Wilma van Dommelen
Hofstraat 12
6017 AK Thorn
Limburg
Nederland
+31 6 20510625
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Hotel Abdijhof Thorn
Heerlijk huis (5/5) Geplaatst op 2021-04-17

Comfortabel, smaakvol ingericht huis. Echt om lang in te kunnen verblijven. Voelt als thuis. Fantastische verzorging van ontbijt en schoonmaak. Mooi dorpje met natuur binnen handbereik.

Smaakvol, compleet, comfortabel, prachtig gelegen (5/5) Geplaatst op 2021-04-15

Een fantastisch leuk, lief huis pal tegenover de kerk van de voormalige Abdij. Beheerd door twee super vriendelijke dames. Mooie uitvalsbasis om te wandelen langs één van de vele plassen of lekker een dagje te shoppen in Roermond. En niet vergeten ‘de Kluis’ aan het plein te bezoeken!!

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Suites vanaf € 375,- tot € 420,- voor drie nachten.
  • Pottehuuskes vanaf € 450,- tot € 500,- voor drie nachten en € 800,- tot € 850,- per week.
  • Ontbijt € 15,- per persoon.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's