Stuur een reserveringsverzoek

Herberg den Eijngel


Sfeervol, historisch en vooral gastvrij

Als je in bent voor een overnachting in een sfeervolle en historische omgeving mét alle eigentijdse voorzieningen, dan ben je bij Den Eijngel aan het goede adres. Leo Koenraads en Carly Brussé zullen er als gastheer en gastvrouw alles aan doen om het jou aan niets te laten ontbreken. Daartoe hebben zij twee heerlijke kamers ingericht. Iedere kamer heeft een ruime inloopdouche, wastafel en toilet. Het ontbijt wordt op de centrale overloop geserveerd en dat is niet alleen super uitgebreid maar ook super vers en bereid met natuurlijke en eerlijke producten uit de eigen streek.

Als je iets speciaals wilt dan is de huur van de 120 m2 grote stal met kookeiland - en verder voorzien van alle gemakken -, een optie. Stel je maar even voor hoe zo'n culinaire avond samen met je vrienden en al dan niet met chef-kok, in deze unieke ambiance, eruit zal zien.

Op het erf staat een bakhuis waarvan de oven gestookt wordt met zogenaamde 'musterds', ofwel takkenbossen. Het bakken van broden, pizza’s, maar ook een winter bbq in het bakhuis is optioneel te boeken.

N.B. De kamers zijn alleen bereikbaar per trap en daardoor helaas minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 

Type

B&B

Max. capaciteit 4
Herberg den Eijngel Boxtel, Noord-Brabant

Bed en breakfast Den Eijngel ligt midden in het Nationale park het Groene Woud, aan de rand van het kerkdorp Lennisheuvel (gemeente Boxtel) en op enkele honderden meters van De Kampina aan de Mijlstraat, die Boxtel met Oirschot verbindt. ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg wachten op een steenworp afstand en natuurgebieden als de Kampina, de Oisterwijkse bossen en vennen, De Mortelen, De Geelders en nog veel meer liggen op wandel- en fietsafstand.

 

Historie

Den Eijngel was ooit brouwerij, daarna herberg en deed de laatste decennia dienst als boerderij. Het rijksmonument beslaat een periode van meer dan 500 jaar. In 2022 werd de laatste hand gelegd aan een duurzame restauratie waarbij ook twee riante kamers werden gerealiseerd.

Herberg den Eijngel Leo Koenraads
Lennisheuvel 93
5281 LD Boxtel
Noord-Brabant
Nederland
+31 6 27270407
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Herberg den Eijngel
Alles top! (5/5) Geplaatst op 2023-06-09

Fantastische bed and breakfast in het mooie Brabantse land. Bij aankomst thee/koffie met iets lekkers, heerlijke bedden op fraaie kamer, van alle gemakken voorzien. En ‘s ochtends een uitgebreid ontbijt… de uitermate vriendelijke gastheer en gastvrouw maken het plaatje compleet! Bed en breakfast den Eijngel is een absolute aanrader!

Genoten (5/5) Geplaatst op 2023-05-28

Prachtige en heerlijk comfortabele B&B met gastvrijheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Genoten!

Gastvrijheid in prachtig authentiek pand (5/5) Geplaatst op 2023-04-30

B&B Herberg den Eijngel is een prachtig gerestaureerd pand, 2 schitterende kamers met sanitair op de kamer en op de overloop de ruimte waar het overvloedige ontbijt op zeer hartelijke wijze geserveerd wordt. Wij hadden beide kamers en dus de ruimte aan onszelf. Echt een hele fijne plek voor een of meerdere nachten uit.

Fijne locatie en gastvrije eigenaren (5/5) Geplaatst op 2023-04-22

Samen met vrienden fantastisch verblijf gehad in B&B den Eijngel. Gastheer Leo was geen moeite teveel om het ons naar de zin te maken met op en top service en kwaliteit van zowel de accommodatie als het zeer complete ontbijt. Tips voor de omgeving, restaurant en zelfs het aanbod om even een fiets te lenen om naar het restaurant te gaan! Leuk dat we via het Alfa Romeo clubblad (waar een artikel in stond over den Eijngel) met deze B&B in aanraking zijn gekomen, Leo is net als wij ook een pure 'Alfist' en dat geeft direct een leuke band. Wij komen graag een keer terug!

Echt verwennen (5/5) Geplaatst op 2022-11-01

Carly en Leo willen écht dat het de gasten aan niets ontbreekt, dat ze optimaal genieten. En dat hebben we gedaan! Van de mooie kamer, de prettige gemeenschappelijke ruimte, de ontvangst met een verrassing, de flexibiliteit, het heerlijke bed en de minstens zo fijne douche, het overvloedige ontbijt (met de doggybags, zodat we er ook later nog van konden genieten). Alles was er, we zijn heel erg verwend. Als een gastheer en gastvrouw je zo welkom laten voelen, kan er eigenlijk niks meer misgaan. Het allermeest hebben we trouwens. genoten van de leuke, mooie gesprekken. Eigenlijk zouden we elke week wel een reden willen hebben om naar Boxtel, om naar Herberg den Eijngel te gaan.

Goede, Gastvrije B&B (5/5) Geplaatst op 2022-08-20

Prachtig historisch gebouw, mooie inrichting van de ruime kamers. Zeer schoon en keurig verzorgd, grote inloopdouche al het sanitair op de kamer. Hartelijk welkom door de eigenaren. Een lekker en verzorgd ontbijt op een af te spreken tijd. Prima overnachtingen gehad.

Gastvrijheid in prachtig gerenoveerde herberg (4/5) Geplaatst op 2022-08-13

Hier ben je echt te gast. Niets was te veel om het ons naar de zin te maken. Voor ons de reden om Den Eijngel al twee keer te bezoeken. De prachtige omgeving en de mooie moderne kamers in een historisch gebouw doen de rest.

Heerlijke plek (5/5) Geplaatst op 2022-08-04

De herberg is met veel zorg en liefde gerestaureerd en die zelfde zorg en liefde tonen de gastheer en gastvrouw voor hun gasten. De moderne inrichting is prachtig in harmonie met het historische pand. Kortom, het is zeer aangenaam vertoeven in deze B&B.

Prachtige B&B (5/5) Geplaatst op 2022-07-31

Het is zeker een aanrader om in deze mooie B&B te verblijven. Alles is super schoon en nieuw. Het gebouw straalt authenticiteit uit terwijl de kamers van alle gemakken zijn voorzien. Vriendelijke gastheer en gastvrouw en een fijne omgeving om te wandelen. Er is zorg besteed aan de kleine dingen: een gebakje voor bij de koffie, kussentjes voor de tuinstoelen, extra handdoeken, ijskast met drankjes enz. Kortom, een fijne plek.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 130,- per kamer op basis van 2 personen, inclusief ontbijt.
  • € 120,- per kamer bij een verblijf vanaf 2 nachten.
  • Gebruik kookeiland in historische stal € 100,- per dagdeel.
  • Gebruik bakhuis, stoken oven € 100,- per dagdeel.
  • Workshops of kok op uurtarief en afhankelijk van de wensen.                            
  • Natuurgids optineel.
  • Huur fietsen optioneel.

 

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek