Stuur een reserveringsverzoek

B&B Noll Vrij


Strand, duinen, bossen en bollen

Eerst even over de naam van dit paradijsje: Nollen zijn stuifduintjes en die vormden een groot probleem toen de polder De Zijpe in de 17e eeuw pas was drooggelegd. Want waar nollen waren kon geen gewas groeien en het zand was te droog, zilt en onvruchtbaar voor gras en granen. Vrij van nollen staat dus gelijk aan vruchtbaarheid en voorspoed en dat is precies wat je nu in deze B&B annex vakantiehuis kan verwachten. De B&B ligt aan één van de oudste wegen van de oude polder, midden tussen de bollenvelden en op een erf van ruim 4000 vierkante meter dat wordt omzoomd door slootjes en vanaf de weg bereikbaar is via een dam.

Twee kamers zijn er. Die worden met z’n tweetjes uitsluitend verhuurd aan een gezelschap tot vier waarbij ook gezinnen - met jonge kinderen - meer dan welkom zijn. Wie met z’n tweeën komt het rijk hier simpelweg alleen en dat rijk bestaat uit een ontbijttafel met zeer complete keuken, douche, aparte wc en living met interactieve tv en goed gevulde boekenkast. De slaapkamers zijn op de bovenverdieping: één met tweepersoons boxspring en één met twee eenpersoonsbedden (seniorenhoogte en extra lang).

Noll Vrij biedt lekker veel privacy met een eigen ingang en een privé terras. Naast dat terras zijn er op het erf ook nog genoeg andere plekjes om in of juist uit de zon of uit de wind te genieten. Vogelaars, tot slot, kunnen in deze omgeving hun hart ophalen en daarbij kunnen zij desgewenst ook putten uit de kennis van gepassioneerd vogelkenner en gastheer Fred.

Type

B&B, Vakantiehuis

Max. capaciteit 4
B&B Noll Vrij Burgervlotbrug, Noord-Holland

Strand, duinen en bossen wachten hier om de hoek. Vlakbij zijn natuurgebieden als het Zwanewater, het Wildrijk en gebieden en gebiedjes van het Noord-Hollands Landschap zoals het Balgzand. Een bezoek aan Schagen, Bergen of Alkmaar is een aanrader en ook dagje Texel is goed te doen.

Historie

De historie van deze stolpboerderij gaat terug tot 1640 als ene heer de Rijck hier een fors stuk land koopt en er twee stolpen op bouwt. In de loop der jaren werden die regelmatig door nieuwe eigenaren bewoond en ook verbouwd of aangepast. Deze stolp voor het laatst door de huidige eigenaren in 2002. Het doel van die verbouwing was het bouwwerk zodanig op te knappen en te versterken dat het weer 100 jaar mee kan. Onder veel lagen behang en hardboard kwamen er toen oude wandtegels tevoorschijn in de keuken. Onderzoek daarvan wees uit dat de tegels uit 1750-1780 stammen en afkomstig zijn uit een tegelfabriek die destijds in Alkmaar stond.

B&B Noll Vrij Marja Raat
Belkmerweg 37
1754 GC Burgervlotbrug
Noord-Holland
Nederland
+31 6 21475206
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van B&B Noll Vrij
Een waar paradijsje! (5/5) Geplaatst op 2023-04-23

Noll Vrij is een tussen de bollenvelden gelegen B&B met als warme gastvrouw en gastheer Marja & Fred. Ruim, schoon en gezellig ingericht. Een waar paradijsje waarnaar wij zeker nog eens terugkeren. Met in de nabije omgeving tal van prachtige fiets- en wandelroutes. Aanrader!

Tip Top (5/5) Geplaatst op 2022-11-22

Wat een hartelijke ontvangst in deze B&B bij Marja en Fred. We hebben genoten . Alles was tip top in orde en brandschoon, het ontbrak werkelijk aan niets . Allerlei kleine attenties en lekkernijen . En als kers op de taart was puppy Saartje . Marja en Fred zijn warme en gastvrije mensen, fijn daar gelogeerd te hebben, we komen zeker nog een keer terug .

Hartelijk en gastvrij! (5/5) Geplaatst op 2022-10-24

Het begon als een gewoon weekend in Noord-Holland. Vanaf de eerste stap in de mooie B&B voelden we ons thuis. Verrassend smaakvol ingericht, comfortabel, schoon, nieuw, huiselijk... aan alles is gedacht, met nét een beetje extra aandacht. Glutenvrije lekkernijen, een heerlijk ontbijt, met zorg bereid. De échte verrassing bleek echter niet deze mooie B&B, maar dat zijn Marja en Fred zelf. Wat een lieve, hartelijke mensen, die hun prachtige plek graag met anderen delen op een vanzelfsprekende manier. Het maakte ons weekend perfect! Het was te kort voor ons... we komen gauw weer terug om de rest te ontdekken en verder te genieten. En omdat Pippi onze pup écht nog een keer met Saartje wil spelen.

Cozy & Authentic B&B Experience (5/5) Geplaatst op 2022-07-07

My wife & I had a wonderful stay at B&B Noll Vrij in the month of July. As someone very involved in the B&B and tourist lodging industry, I can honestly say that this B&B run by Marja & Fred is very special indeed. The lodging itself is a lovingly restored 18th century farmhouse. The guest quarters are very spacious & tastefully decorated. Marja goes above & beyond the call of duty by supplying all sorts of amenities & treats to spoil her guests. The sumptuous & delicious breakfast she delivered to us in our kitchen the first morning was fantastic. We enjoyed sitting out front soaking in the morning sun, and out back watching the sunset over the farm fields in the evenings. During our stay we bicycled to the beautiful Zwanenwater Nature Preserve, and the beaches at Sint Maartenszee & Callantsoog. We enjoyed some wonderful meals at the beach restaurants Woest, and Zilte Zucht in Callantsoog. We were travelling by public transportation, and the lodging was easy to reach via train to Schagen and OV fietsen (rental bikes) from there. We're already looking forward to our next visit!

Prachtige sfeervolle B&B (5/5) Geplaatst op 2022-06-11

Wat werden we gastvrij en enthousiast onthaald in de B&B van Marja en Fred! Een heel fijn, ruim, licht huis in een mooie omgeving waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen en kunt genieten van het prachtige polderlandschap, de duinen en het strand. We mochten aardbeien en sla uit de moestuin/kas plukken en Marja zorgde elke ochtend weer voor een lekkere verrassende aanvulling op het ontbijt. Toplocatie met topgastvrouw & -heer!

Heerlijk genoten (5/5) Geplaatst op 2021-09-11

We hebben een paar fantastische dagen doorgebracht bij Marja en Fred in hun heerlijke B&B. Zeer gastvrij ontvangen. Genoten van de rust en het heerlijke en schone onderkomen in deze mooie, gerestaureerde boerderij. Een aanrader en wij komen zeker een keer terug.

top (5/5) Geplaatst op 2021-06-22

Wij hebben enorm genoten van een paar dagen op ‘Noll vrij’. Na de prettige ontvangst door de gastvrouw Marja en rondleiding over het erf van de gastheer Fred hebben we genoten van een paar heerlijke goed verzorgde dagen. In het huisje ontbreekt het aan niets en het is brandschoon. Na een heerlijk ontbijt hebben we dagelijks volop kunnen wandelen en fietsen in de omgeving. Onze hond Haicko was dol op de speel momenten met Tosca de hond des huizes. Het is zeker een aanrader.

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 125,- per nacht voor 2 personen die 1 slaapkamer delen, als apart wordt gelogeerd, wordt een toeslag van 15 euro gevraagd voor de 2e slaapkamer, Inclusief ontbijt op de 1e ochtend; de overige dagen kunt u zelf uw ontbijt klaarmaken in de volledig ingerichte keuken.
  • 3e persoon € 45,- en 4e persoon € 35,- per nacht.  1 Persoon: 100,- euro per nacht
  • Inclusief bed-, bad- en keukenlinnen, schoonmaak en toeristenbelasting.
  • Minimum verblijf 2 nachten
  • Huisdieren (uitsluitend na overleg): € 15,- extra schoonmaakkosten. 
  • Gedurende het hoogseizoen (15 april- 15 september) geldt een toeslag van 5 euro op alle tarieven en in deze periode geldt een minimum verblijf van 3 nachten. Bij verblijf van een hele week geldt een korting. Het tarief voor 7 nachten is bij 2 personen 900, 3 personen 950 en bij 4 personen 1000 euro.

 

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek