Villa de Hazelaar


De hoogste en de breedste duinen van het land

Villa de Hazelaar is op loopafstand van het centrum van Schoorl en heeft elf kamers. Elke kamer heeft een andere indeling, maatvoering en sfeer. Zo zijn er comfort kamers, comfort kamers met terras en studio’s die ook geschikt zijn voor een langer verblijf. Faciliteiten als luxe badkamers, comfortabele boxspring bedden, WiFi, Smart TV, ledverlichting en ClimaRad ventilatie zijn echter standaard. Daarbij kijken alle kamers prachtig uit over weiland, bos en duin.

Ook de zonnige terrassen bieden uitzicht over de grote tuin en de weilanden. In de gezellige woonkeuken annex ontbijtruimte wordt ’s ochtends het ontbijt met verse lokale producten geserveerd. De rest van de dag kunt u hier terecht om een kopje thee of koffie te zetten of bruiswater te pakken.

Type

Boutique Hotel

Max. capaciteit 25
Villa de Hazelaar Schoorl, Noord-Holland

Schoorl, het misschien wel vriendelijkste dorp aan de Noord Hollandse kust, heeft de hoogste en de breedste duinen van het land. Mountainbikers kunnen hier hun hart ophalen. Net zo goed als fietsers en wandelaars. Want niet voor niets is Schoorl een Nationaal Park met ruim zestig kilometer aan wandelpaden die over heidevelden, door bossen, langs het vogelmeer en over de soms wel vijf kilometer brede duinen leiden. Ook De Kerf is uniek: een natuurlijke inham in de duinen waar zeewater bij hoogtij binnen kan stromen waardoor de groene specht en de zeldzame nachtzwaluw zich hier zeer wel thuis voelen en er in de zomermaanden overal witte orchideeën bloeien. Naast al dat natuurschoon zijn steden als Alkmaar, Schagen en Hoorn vlot bereikbaar. Bovendien wacht beroemde kunstenaarsdorp Bergen met tal van winkels en restaurant en terrasjes op slechts drie kilometer.

Historie

Gastvrijheid zit in de genen van Villa de Hazelaar, want na de oorlog werden hier al stadskinderen opgevangen - om aan te sterken en bij te komen. Vervolgens diende de villa vanaf eind jaren zestig als kleinschalig verzorgingshuis, gedreven door ‘zuster’ de Jager - de moeder van de huidige hotelier Ans de Jager. In 2019 werd de villa heropend als boutiquehotel. Uiteraard nadat er eerst grondig was gerenoveerd zodat het u als gast aan niets zal ontbreken.

Villa de Hazelaar Pieter Buis en Ans de Jager
Omloop 9
1871 AR Schoorl
Noord-Holland
Nederland
+ 31 72 - 2340220
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Villa de Hazelaar

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 115,60 per nacht voor een comfort kamer op basis van 2 personen inclusief ontbijt.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's