Erve Volkerink


Een heel voorhuis voor z'n tweetjes

Na een grote en ingrijpende restauratie stelden Jenne en Ingrid het antieke voorhuis van hun rijksmonumentale erve beschikbaar aan gasten door er een heerlijke B&B voor twee in te vestigen. Slapen doe je in een bedstee met royale afmetingen en modern comfort en overal in huis is vloerverwarming. De badkamer heeft een grote inloopdouche en ook de woonkamer, die in de sfeer van 150 jaar geleden werd ingericht, staat tot je beschikking. Je vind er spelletjes, boeken over de omgeving en er is snel internet.

Nadat je vanuit de tuin van de zonsondergang hebt genoten is het wachten op de sterrenhemel die bij helder weer fenomenaal is. Als je geluk hebt hoor je de uilen. Na een goede nachtrust wacht een ontbijt met lokale producten waarna de volgende mooie dag in het Vechtdal je toelacht.

Aan de voorkant van het erf is een Rustpunt ingericht. Dit is een plek waar je even kan pauzeren tijdens een fietsroute of wandeltocht. In de pipowagen is koffie, thee, fris, kleine snacks en soms ook vers gebakken taart of cake. Verder vind je hier een oplaadpunt voor elektrische fietsen of je telefoon en is er een toilet.

Type

B&B

Max. capaciteit 2
Erve Volkerink Beerze, Overijssel

Welbeschouwd hoef je, eenmaal ingecheckt, de deur niet meer uit. Toch valt er in de omgeving genoeg te genieten en te ondernemen. In de nabijgelegen Hanzesteden wachten cultuur en vertier en volop gastronomie, terwijl de gevarieerde natuur van het Vechtdal uitnodigt tot actie. Binnen een kilometer van het erf vind je rivierlandschap, de oude esgrond, stuifduinen, bos, heide, hoogveen en vennetjes.

Historie

Jenne en Ingrid zijn sinds 2012 de nieuwe en super trotse eigenaren van Erve Volkerink. De erve, geclassificeerd als rijksmonument, was nodig aan groot onderhoud toe toen ze deze kochten. Bij de restauratie die volgde werden hoge eisen gesteld aan authenticiteit en duurzaamheid. Al mocht dat natuurlijk niet ten koste gaan van comfort. Gebinten en houtwerk die te zeer waren aangetast, werden daarom vervangen door hout dat gered is uit afgebroken boerderijen uit de regio. Het houtwerk in de badkamer van de B&B komt van het eigen erf: op het erf stond een eik die ziek was en uit veiligheid gekapt moest worden. Van het hout van deze eik is een mooi badkamermeubel gemaakt. Het aanrecht in de oude keuken komt uit een boerderij uit een nabijgelegen buurtschap en is zorgvuldig opgeknapt. De antieke tegels met de tulpenvaasjes die nu achter de haard te zien zijn, zijn verzameld van particulieren, kringlopen en rommelmarkten. Het houtwerk is geschilderd in oorspronkelijke kleuren met lijnolieverf (een natuurlijke verf die vroeger ook gebruikt werd). Deze verf wordt gemaakt van de zaden van de vlasbloem. Dit is een klein blauw bloemetje dat veel in Overijssel groeide, en nu weer steeds meer verbouwd wordt. Van de rest van de plant wordt isolatiemateriaal gemaakt. Dit isolatiemateriaal hebben wij gebruikt in de wanden van de boerderij. Zo wordt de hele plant gebruikt. 

Erve Volkerink Jenne en Ingrid van der Velde
Beerzerweg 27
7736PH Beerze
Overijssel
Nederland
+31 6 18230205
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Erve Volkerink

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Vanaf € 145,- per nacht inclusief een royaal ontbijt met streek- en huisgemaakte producten.

 

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's