Logement Swaenenvecht


Het rijke verleden overleefd

Bij Logement Swaenenvecht verblijf je op stand want in een luxueus, monumentaal buitenhuis uit 1678. Onder de rook van de stad Utrecht doch aan de rivier de Vecht. Je kubnt er kiezen uit negen stijlvolle en bijzondere kamers, waarvan vijf grote suites. Elke kamer met zijn eigen historische details. Hedendaagse comfort en een eigen badkamer zijn standaard. De inrichting is Engels, antiek, warm. De suites hebben zowel een slaapgedeelte als een sfeervol ingerichte living.

Bij de naastgelegen Bistro Belle kun je terecht voor koffie met gebak, een heerlijke lunch of een sfeervol diner. Bij mooi weer wordt er geserveerd op twee terrassen (één aan het water en één met uitzicht op het kasteel).

Er zijn twee vergaderkamers waar twaalf personen ongestoord kunnen samenkomen.

Type

B&B

Max. capaciteit 17
Logement Swaenenvecht Oud-Zuilen, Utrecht

Onder de rook van Utrecht, aan de rivier de Vecht, ligt het dorp Oud-Zuilen. Hoewel alle geneugtes van de stad voorhanden zijn, ligt Swaenenvecht rustig aan het water. Achter het logement ligt het opengestelde kasteelmuseum Slot Zuylen. Het middeleeuwse kasteel werd in de 18e eeuw verbouwd tot landhuis. Er zijn geregeld allerlei activiteiten. In het historische pand Zuylenburgh is het tweede plafond planetarium van ons land aangebracht, een variant van het Eyse Eisinga planetarium in Franeker.

Historie

Het pand waarin het logement is gevestigd is zowel een Rijks- als een gemeentelijk monument is. Het pand bestaat uit aparte delen, die in verschillende tijden zijn gebouwd. De voorgevel bestaat uit een linkerdeel dat een trapgevel heeft uit de renaissance. Rechts heeft het gebouw een lijstgevel uit de 19e eeuw, die grijs gepleisterd is. Het renaissance deel heeft vier pilasters en rechts in de gevel is de ingang, bestaande uit een bijzonder wit gepleisterd rondboogpoortje met een monumentale omlijsting en kroonlijst. In de geveltop is een gevelsteen te zien met daarop twee vechtende zwanen en de tekst ‘Swaenen-Vecht’. De trapgevel is versierd met bollen en dekplaten. Het rechtergedeelte van het huis stamt uit het eerste kwart van de 19e eeuw en heeft zes schuifvensters aan de Vechtzijde. Later is er aan de achterzijde nog een aanbouw gekomen. Inwendig is het huis heel complex. Het heeft uitzonderlijk veel niveaus.

Logement Swaenenvecht Melissa van den Heuvel
Dorpsstraat 16A
3611 AE Oud-Zuilen
Utrecht
Nederland
+31346724007
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Logement Swaenenvecht

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Van € 125,- voor een standaard kamer tot € 255,- voor de grootste suite, exclusief ontbijt.

Arrangementen

SpaSereen Arrangement

Arrangement SpaSereen


Wellness SpaSereen ligt aan de Maarsseveense plassen 10 minuten rijden van Logement Swaenenvecht.


Entree voor Spasereen, overnachting in één van onze prachtige kamers en een heerlijk ontbijt voor €145,- per persoon.

Slangevegt Arrangement

Arrangement restaurant Slangevegt


Restaurant Slangevegt, gelegen op enkele kilometers afstand van Logement Swaenenvecht gelegen aan de rivier ‘de Vecht’, serveert u een 4 gangen verassingsmenu uit.


Overnachting bij Logement Swaenenvecht en een luxe ontbijt voor €150,- per persoon.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's