Boek mij!

Suite Hotel Pincoffs


Rotterdams enige echt boutiquehotel

Stel je even voor: een Suite Hotel in een rijksmonument op de Kop van Zuid in Rotterdam. Hartstikke mondain en ook lekker kleinschalig zodat er nog genoeg tijd over is om je op weg te helpen met tips over de beste restaurants, de leukste uitjes of de hipste plekken in de stad. 

De zeventien kamers en suites zijn allemaal verschillend ingericht met een spannende mix van design, vintage en antiek, maar stuk voor stuk voorzien van alle mogelijk modern comfort en met fantastisch uitzicht op de rivier de Nieuwe Maas, de oude havens en de skyline van Rotterdam.

De twee Corner Suites hebben als extra een whirlpool. Ook is er een Romantische Suite met Engelse badkamer en haard en een Junior Suite - met uitzicht op de Erasmusbrug - met kleine keuken en koelkast. De familiesuite is comfortabel ingericht voor twee volwassenen en twee of drie kinderen en de vier Mezzanine kamers bestaan uit twee verdiepingen waardoor je naar keuze boven kunt slapen óf boven kunt badderen.

In het nostalgische klerkenlokaal van het oude Douanegebouw vind je de mondaine hotelloungebar. In comfortabele stoelen en banken rondom de openhaard - of op het terras - geniet je er het biologische ontbijt of een eenvoudige lunch met eersteklas ingrediënten. Proeverijen worden vanaf 16.00 uur geserveerd en een diner voor een gezelschap vanaf zes personen komt er op verzoek ter tafel. Daarnaast zijn er op wandelafstand verschillende restaurants waar je terecht kunt.

Type

Boutique Hotel

Max. capaciteit 37
Suite Hotel Pincoffs Rotterdam, Zuid-Holland

Over een ideale ligging gesproken: Pincoffs ligt op de Kop van Zuid en op slechts een paar honderd meter van de Erasmusbrug. Direct naast het hotel liggen de Entrepothaven en de Binnenhaven met tal van zonnige terrasjes en restaurants in alle soorten en maten. Als gast van Pincoffs kun je gebruikmaken van Guest Compass (een digitale stadsgids) en fietsen zijn ter plekke te huur. De watertaxi, die je in zes minuten naar de overkant van de rivier brengt, stop voor de deur. Verder vind je ook het Nieuwe Luxor Theater, Nederlands Fotomuseum, Las Palmas II, LantarenVenster, De Markthal, Katendrecht, de beroemde bruggen (Erasmusbrug, Willemsbrug, De Hef), ss Rotterdam en Noordereiland op loopafstand.

Historie

Het hotel is gevestigd in een voormalig douanekantoor aan de oude havens en vernoemd naar Lodewijk Pincoffs: een kleurrijke zakenman, havenbaron, politicus, journalist en sigarenboer uit de 19de eeuw. Zijn ideeën waren de aanzet tot de ongekende groei van Rotterdam tot ’s werelds grootste havenstad in de jaren 60 van de 20ste eeuw en zijn verhalen over fraude en zijn vlucht naar New York zijn hier terug te vinden. Vlak naast het hotel staat een standbeeld van Pincoffs, gemaakt door beeldhouwer Willem Verbon. Een van de weinige standbeelden zonder sokkel. ‘A spectacle of so much glory and so much shame’, staat er geschreven op de bronzen gedenkplaat aan zijn voeten.  

Suite Hotel Pincoffs Edwin van der Meijde
Stieltjesstraat 34
3071 JX Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland
+31 10 2974500
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Suite Hotel Pincoffs

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • Kamer zonder ontbijt vanaf € 135,- voor 2 personen.
  • Inclusief ontbijt vanaf € 185.-.
  • Suite met whirlpool vanaf € 279,- inclusief ontbijt.

In geval van verdere vragen verzoeken wij u telefonisch contact met ons opnemen.

 

         

Arrangementen

Parkheuvel & Pincoffs Experience

Dinerarrangement voor 2 personen, inclusief 5 gangen all-in diner (aperitief, amuse, diner, wijnen, water, koffie/ thee), vervoer met Watertaxi, overnachting en ontbijt. Vanaf 685 euro.

2 Michelinsterren
Twee gerenommeerde Rotterdamse bedrijven met veel liefde voor hun vak zorgen voor een onvergetelijke Rotterdamse ervaring. Laat u verwennen met dit tot in de puntjes verzorgde arrangement in samenwerking met het met 2 Michelinsterren bekroonde restaurant van de familie Van Loo.

Zo geregeld!
Dit arrangement is met één telefoontje of een e-mail te regelen. Dit arrangement is op aanvraag, omdat we de beschikbaarheid in het restaurant willen checken.

5 gangen diner
Kies voor een 5-gangen diner op een van de avonden of een luie 5-gangen lunch op zondagmiddag.
We hebben zelfs aan vervoer gedacht. Wat te denken van een overtocht met de spectaculaire Watertaxi.

Dit all-in 5-gangen dinerarrangement voor 2 personen kost 685 euro.
Toeslag voor overnachtingen op zaterdag: 20 euro.
Vakantiesluiting: -
Diner: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag & zaterdag. Vanaf 18.30 uur.
Lunch: Geniet van de langdurige luie lunch op zondagmiddag. Ook een aanrader!
Op dinsdag is Parkheuvel gesloten.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Boek mij!