Stuur een reserveringsverzoek

Pouxoy


Familiehuis met allure

Dit luxueuze vakantiehuis ligt op een ommuurd terrein in een gehucht nabij de wijnstad Cahors en is riant uitgerust om maximaal negen gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Er zijn vijf slaapkamers (negen bedden) en drie badkamers. De goed uitgeruste en complete keuken, zit- en eetkamer grenzen aan de veranda.

Op het terrein is ook nog een kleinere woning voor vier personen genaamd de Duiventoren. Dit kleinere huis kan in combinatie met het grotere huis worden verhuurd. Beide huizen zijn zodanig gesitueerd en aangepast dat de privacy voor de bewoners optimaal is.

Het op het terrein gelegen zwembad ligt op ruime afstand van beide huizen en wordt door de bewoners van beide huizen gebruikt. De in een open schuur opgestelde tafeltennistafel is eveneens voor gezamenlijk gebruik.

Type

Vakantiehuis

Max. capaciteit 9
Pouxoy Lalbenque, Lot

Dit familiehuis ligt in de Quercy Blanc, in een gehucht 20 km ten zuidoosten van de wijnstad Cahors. De rustige omgeving is licht heuvelachtig en leent zich prima voor wandel- en fietstochten en buitenritten te paard. Een kleine 30 km verderop is een 9-holes golfbaan. Het gebied staat onder andere bekend om de vondst van truffels. Ook minder sportief ingestelde gasten zullen zich in deze streek goed vermaken. Steden als Toulouse, Albi, Cordes en Montauban bieden tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Het dichtstbijzijnde dorp is Lalbenque (4,5 km). Hier zijn alle dagelijkse levensbehoeften verkrijgbaar.

Historie

Pouxoy dateert van ongeveer 1860. Het is een authentieke herenboerderij, typisch voor de Quercy-streek, met een bordestrap die leidt naar een grote veranda op de eerste verdieping. De benedenverdieping bestaat uit een aantal kelders, die vroeger als opslagruimte dienst deden. Vroeger woonde in dit huis een boer die tevens burgemeester was van de gemeente Lalbenque. Het complex bestaat uit dit woonhuis en een aantal schuren en stallen en een tweede huis: de "duiventoren".

Pouxoy Willem en Addy Hollander
426, Chemin de l'église de Paillas
46230 Lalbenque
Lot
Frankrijk
+31 6 22429938
Ga naar de website

Bereken uw route

Bekijk route Route sluiten
Beoordelingen van Pouxoy
Sfeervol en een prachtige plek (5/5) Geplaatst op 2019-10-16

Wat een oase van rust in een prachtige omgeving. Een mooi, sfeervol ingericht landhuis dat van alle gemakken is voorzien. Met privé zwembad en veel ruimte. Een absolute aanrader.

Beoordeling over Pouxoy (5/5) Geplaatst op 2016-06-13

Absolut empfehlenswert, traumhaft, geschmackvoll, ruhig

Schrijf zelf uw beoordeling

Aantal sterren
Tarieven

  • € 1500,- per week in het hoogseizoen (juni t/m september)
  • Gereduceerde tarieven buiten het hoogseizoen
  • € 150,- schoonmaakkosten.
  • Linnengoed, d.w.z. bed- bad- en keukenlinnengoed, € 10,- per persoon.

Kenmerken

Specialiteiten

Locatie

Faciliteiten

Thema's

Stuur een reserveringsverzoek