Grandioze blunder


Gepubliceerd op: 08/05/2022

‘Sorry,’ zei ik. ‘Er is een kamer met een kingsize bed voor jullie in orde gemaakt. Zal ik kijken of ik nog een kamer met een twin bed beschikbaar heb?’ Ze keken elkaar aan en wisselden een blik van verstandhouding. Om haar mond verscheen een glimlach. Hij deed een stapje naar haar toe en sloeg zijn arm om haar schouder. Ze keek naar hem op en zoende hem. Op zijn mond zoende ze hem. ‘Kingsize is perfect!’ zei ze tegen me en nu lachte ze voluit.

Ik kleurde tot achter mijn oren. ‘Sorry,’ zei ik weer, waarmee ik het alleen maar nog een graadje erger maakte. ‘Ik dacht…,’ waarna ik gelukkig niets meer zei, mijn lippen stijf op elkaar hield en zo mogelijk nog roder kleurde.

‘Geeft niet,’ zei ze. ‘We zijn eraan gewend.’ Ze nam de sleutel van me aan en zei dat ze hun weg wel zouden vinden. Het zou zich zonder twijfel vanzelf wijzen allemaal.

Toen ik ze nakeek bedacht ik beschaamd dat ik zo’n grandioze blunder nooit meer zou maken. Want vanaf vandaag zou ik nooit meer zomaar aannemen dat een vrouw op leeftijd de moeder van die beeldschone jonge god is.