Wintergloed


Gepubliceerd op: 21/11/2022

Er zijn mensen die de kriebels krijgen als de eerste sneeuw in de Alpen valt of als het de eerste nachten heeft gevroren en er hoop gloort om de schaatsen weer uit het vet te kunnen halen. Er zijn er ook die super blij worden van kerstmarkten in de donkere dagen voor de kerst. Deze gasten horen tot die laatste categorie. Al jaren op rij bezoeken ze in de Adventtijd een stad waar ze een kerstmarkt combineren met een overnachting in een B&B.

Om die reden kwamen ze drie jaar geleden voor het eerst bij ons - de kerstmarkten in Brugge mogen er bepaald zijn namelijk. Waar dit echtpaar niet mee gerekend had was de zogenoemde lichtbelevingswandeling die historische Brugge dezer dagen verandert in een sprookjesachtige wereld – je vindt dan acht verschillende lichtinstallaties op wonderschone plekken in de stad. Daar waren ze zo door verrast dat ze bij het uitchecken al overwogen om dit volgend jaar nog maar eens over te doen.

Dit jaar komen ze voor de derde keer en we zitten ons alvast op hun komst te verheugen.

Mijn man en ik zijn onze B&B begonnen omdat we ons mooie huis graag willen delen met anderen en eraan hechten om gasten in de watten te leggen. Soms vloeit daar een bijzonder contact uit, zoals met dit echtpaar. We hebben samen al het halve leven doorgesproken in de paar avonden dat we samen een glaasje nuttigden bij de haard en dat hopen we zeker nog een keer vaker te mogen doen. We beschouwen het als een cadeautje om door onze B&B gelijkgestemden te mogen ontmoeten en wij worden daar net zo blij van als andere mensen van de eerste sneeuw of nachtvorst van het jaar of het uitzoeken van een kerstmarkt in de donkere dagen voor de kerst.