Een tweede thuis


Gepubliceerd op: 05/03/2023

Daar waar ik vandaan kom en waar mijn wieg stond, stond ook mijn ouderlijk huis – een heerlijk huis op een heuvel waar ik altijd terecht kon. Natuurlijk wist ik dat ooit de dag zou komen dat deze plek niet meer zou zijn. Maar toen twee jaar na mijn moeder ook mijn vader overleed en er alleen een graf overbleef om naartoe te gaan, ging ik toch naarstig op zoek naar een alternatief, een plek als vervanging van wat ooit was en wat nooit meer terug zou komen. Ik huurde huisjes, overwoog een eigen huisje en verbleef in B&B’s en hotels, maar vond niet wat ik zocht.

Pas toen het ook goed was om af en toe gewoon een dagje naar ‘huis’ te gaan, kwam ik bij toeval in dit heerlijke vakantiehuis op maar twee kilometer van mijn geboortedorp terecht. Het warme bad waar ik al die jaren naar had verlangd bleek te zijn gevonden toen ik eindelijk niet meer zocht.

Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt, de keukenkastjes gevuld en brandt de kachel en als ik dat wil wordt er uitgebreid voor ons gekookt. De gastheer en – vrouw zien bij voorbaat al uit naar onze komst en dat maakt het er een beetje zoals thuis in dat heerlijke huis op de heuvel waar ik altijd terecht kon. Binnenkort mogen we weer. Terug naar waar ik vandaan kom en waar ik altijd thuis zal zijn.