Gelukkig gescheiden


Gepubliceerd op: 30/01/2022

Het bestaat! Want wij zijn er al jaren aan een stuk getuige van. Twee families die elkaar treffen op ons landgoed. Voor elke familie een eigen huis, maar samen eten, samen eropuit, samen fijn. Hij en zij zijn de lijm van dit gezelschap. Na drie boekingen en een praatje met hem werd ons duidelijk dat ze vroeger een stel waren. Getrouwd met twee kinderen om er vervolgens achter te komen dat ze gelukkiger zouden zijn zonder elkaar maar tegelijkertijd altijd van elkaar zouden blijven houden.

Voor allebei had de liefde na verloop van tijd nieuw geluk in petto. Zij kreeg nog een keer baby met haar nieuwe partner. Voor hem hoefde dat niet meer. Met drie bonuskinderen erbij vond hij het welletjes. De eerste keer telden we acht kinderen. Nu die ouder zijn en er ook aanhang is, worden dat er stilaan meer. Zij grapte laatst dat ze er in de toekomst misschien nog wel een huis extra bij moeten huren.   

Wat deze gasten voor ons zo bijzonder maken? Ze zijn het levende bewijs dat ‘gelukkig gescheiden’ wel degelijk bestaat. Wat daarvoor nodig is? Twee exen die elkaar het beste blijven toewensen - en altijd zullen beseffen waarom ze ooit van elkaar zijn gaan houden - en nieuwe partners die geen last hebben van afgunst en zich niet bedreigd voelen door het verleden.

Wij vinden het mooi! Wat ons betreft zou elke echtscheiding - als die dan toch onvermijdelijk wordt - hierop mogen uitdraaien.

Op zoek naar een landgoed met meerdere royale huizen? De Ullerberg en Den Alerdinck tellen er ieder vier, Dümmer Living drie en De Hoevens twee.